Varför en cowboy?

Jag kan bara ana hur stor nyfikenheten är. Varför en cowboy? Varför heter Money Cowboy just Money Cowboy? Och vad hände egentligen med Jock? 

Svaret på varför Money Cowboy är en cowboy är den romantiserade bilden av en kopojke, eller koflicka för den delen. Frihet, stora vidder, närhet till naturen, kanske rentav ett med naturen, hästar, krutrök, poker… En fantastisk symbol för ekonomisk frihet, med andra ord. Eller rättare sagt frihet över huvud taget.

Att vara en cowboy är dock inte att spotta tuggtobak, gapa och skrika, supa sig full och skjuta alla som lyckats dra ett högre kort. Det handlar istället om att leva nära naturen, kanske ägna sig åt jakt, uppleva allt som planeten har att erbjuda och helt enkelt leva. Någon har berättat för mig att anledningen till att vi människor njuter av att vara ute i naturen är att det är där vi hör hemma rent genetiskt, vi uppfattar naturen som den naturliga (hm) platsen att vara på. Inte instängda i kontorslandskap.

Sedan finns det förstås en viss klädstil, och ska man hävda att man är en äkta cowboy så behöver man förstås klä sig på samma sätt. Dock anser jag att det bara är hatten som är det viktiga, inte minst när man grillar. Grill, jakt, ridning, poker och friluftsliv i största allmänhet är sånt som jag associerar med en cowboys liv. Inte för att det är det enda målet med mina tankar kring ekonomisk frihet, men nog skulle det gå att ägna ett par år enbart åt att rida runt, jaga, spela poker och grilla över öppna eldar.

Personligen har jag svårt att se någon bättre symbol för (ekonomisk) frihet än just en cowboy. Har du någon symbol som du tycker passar bättre?

[sgmb id=”1″]

Vad som hände med Jock är dock fortfarande höljt i dunkel…