Vill du bli fri?

fri

Den här bloggen startade som en blogg om pengar och frihet, och när jag började tänkte jag i huvudsak ägna mig åt ekonomisk frihet. Men i takt med att bloggen mognat har fokus svängt allt mer mot frihet i sin helhet. Särskilt som det idag finns många krafter som vill begränsa din frihet. 

I grund och botten är jag liberal, även om dagens liberaler inte är det. Liberalism för mig handlar om att individen får lov att vara ostyrd så långt det är möjligt. När individer i samhället inverkar på andras frihet blir det problem och det är då samhället får gå in och styra. 

Men när vi idag ser socialister över Europa som vill begränsa allas våra friheter blir den här sortens blogg ännu viktigare. Det är åtminstone en oberoende röst mitt i allt annat och som tur är finns det flera. 

Det pratas en hel del om att förbjuda demonstrationer, att förbjuda negativ kritik om särskilt ämnen och om att förbjuda allt som gör livet värt att leva. Staten ska skita i vad vi äter, vad vi säger och vad vi tänker. Punkt slut. 

Vill du vara fri ska du se till att slåss för de här rättigheterna. Annars förtjänar du dem inte. Om du låter staten och särskilt överstaten ta ifrån dig grundläggande demokratiska rättigheter så har du dig själv att skylla. Protestera, demonstrera och tala om för politikerna att det är vårt uppdrag de utför. Inte deras eget personliga. 

Socialister, miljöpartister och kommunister är värst av alla på att vilja förbjuda människor att leva fritt. De vill tala om för oss att de kan bäst. Public Service är bara ett av många exempel där vi ska tvingas betala för en “oberoende” rapportering som dessutom innehåller nöjesprogram, barnprogram, kulturnyheter och en mängd annan skit som allt färre vill ha. 

Miljöpartiet utmärker sig mer än ofta som ett riktigt clownparti som hittar på vilka galenskaper som helst (Ja, visst kan man kalla det satir om man vill, men vem går på det i efterhand?). Och så länge vi alla låter dem komma till makten kan de fortsätta. Därför var det befriande att Löfven röstades ner idag. 

Så, vill du vara fri så fortsätt kämpa för din frihet. Ingen ska tala om vad du får säga, tänka eller tycka.