Tjäna pengar med en e-bok

Ett sätt att försöka tjäna lite extrapengar på är att skriva en bok och själv ge ut den som en e-bok. E-böcker är extremt enkelt att ge ut och det är inte ens särskilt tidskrävande att producera boken, om man bortser från att skriva själva boken. 

E-bok som format har haft svårt att slå, men har börjat slå igenom tack vare att själva e-boksläsarna har blivit riktigt bra – och kan köpas till en relativt billig peng. Att ha en hel hög böcker tillgängliga på en läsare är också en stor fördel.

För dig som letar efter fler inkomstströmmar så är en e-bok givetvis en bra väg att gå. Förutom att den kan ligga ute till försäljning i all evighet, något pappersböcker normalt sett inte gör, kan den också finnas tillgänglig på bibliotek. En utlåning genererar en slant varenda gång och även om det inte blir några förmögenheter är det ändå pengar in.

Du kommer förstås behöva ett omslag, och om du inte är grafiskt lagd själv kommer det att kosta dig en slant. Kan du inte hantera programmen som behövs för att skapa själva e-boksfilerna och sättningen så behöver du antingen betala någon eller lära dig grunderna.

Men jag skulle uppskatta att den totala produktionskostnaden för en e-bok är maximalt ett par tusenlappar, vilket innebär att du inte behöver sälja särskilt många böcker för att tjäna igen kostnaden och sedan enbart generera vinst.

Dock så är marknadsföringskostnader inte medräknade i produktionskostnaden och det är där pengarna kan springa iväg. Det går att göra en hel del med lite gerillamarknadsföring, som att sätta upp posters i hembygden eller använda sig ordentligt av sociala medier. Det bästa är förstås djungeltrumman och då kan bokbloggare vara bra ambassadörer.

Något som kan vara svårt är prissättningen, men sätt inte ett för högt pris. Det är bättre att göra din e-bok mer tillgänglig genom ett lägre pris.

 

REKLAM. 

Vill du ha tips på en bra e-bok så kika in på John Romeo. John Romeo är kriminalkommissarie och den första boken i serien heter Konstnären. Bok två kommer snart och heter Korsfäst.