Har du tillräckligt med intressen?

intressen

Dina intressen är kanske en av de viktigaste frågorna för dig som tänker skjuta ut dig ur ekorrhjulet. Framför allt om du inte har några intressen. Då kommer ditt liv som ekonomiskt oberoende kanske bli outhärdligt. För vad ska du sysselsätta dig med när du har all tid i världen?

Att ha många intressen är dock inte alla förunnat. Det krävs engagemang och nyfikenhet för att odla intressen. En del människor jag stött på under åren har bara sitt arbete, eventuellt sin familj och kanske något sidointresse. Max. Med 16 timmar lediga om dygnet kommer det att bli långtråkigt och ointressant. Det är dessutom då många går och dör. Bokstavligen och bildligt.

Men misströsta inte om du inte har många intressen. Money Cowboy finns här för att hjälpa dig. Jag har nämligen hur många intressen som helst, vilket i sig är ett problem. Följande kanske kan ge dig lite inspiration:

 • Springa, gärna 3-4 långlopp per år
 • Grilla
 • Brygga öl
 • Läsa böcker
 • Se på film
 • Spela spel, både dator och brädspel (och rollspel om tid finnes)
 • Simma
 • Skriva
 • Köra skoter
 • Åka snowboard
 • Whisky
 • Vin (gärna provningar av helt nya viner)
 • Resa
 • Vandra
 • Lära sig nya språk
 • Squash
 • Laga mat
 • Odla (chili)

Ovanstående är dessutom bara ett axplock. Det finns en hel del intressen till som jag gärna ägnar mig åt med lagom mellanrum. Utan tvekan gott om intressen att fylla många år.

Dock ska man inte glömma att livet är livet. Det gäller att stanna upp och ägna sig åt att uppfatta livet. Meditera kan man kanske lägga till som ett intresse, men det är också en livsstil. Att få in meditation och mindfulness i vardagen ger oerhört mycket.

Har du en plan för vad du ska ägna dig åt när du tar dig ut ur ekorrhjulet?