Skaffa flera inkomstströmmar

Att skaffa flera inkomstströmmar handlar väldigt enkelt förklarat om att ha mer än en inkomst. Men det är lite mer invecklat än så. 

En inkomstström är vad det låter som. Pengar som strömmar in till dig. De kan antingen göra det passivt, det vill säga du behöver inte göra någonting för att pengarna ska ramla in på kontot. Eller så är det en aktiv inkomstström, vilket är den vanligaste formen. Det vill säga en månadslön, arvode eller någon annan ersättning för något du gör aktivt.

Passiva inkomstströmmar är förstås mer intressant för den som vill bli ekonomiskt oberoende. De kräver ingen eller minimal arbetsinsats och ändå kommer pengarna in. Som med utdelningar exempelvis, vilket är ett enkelt exempel på en passiv inkomstström. Samma sak med uthyrningar av bostäder. Hyr du ut en bostad kommer pengarna in varje månad och du har inte behövt göra mer än att möjligtvis sköta om bostaden vid problem eller sköta din deklaration.

För inte så länge sedan insåg jag att flera inkomstströmmar är bra av många skäl. Inte enbart för att öka inkomsterna, men också för att skapa trygghet. Någon gång ganska tidigt satte jag ett mål att ha fyra inkomstströmmar, vilket är relativt lätt att uppnå. Men varför stanna där?

inkomstströmmar

Den här killen har hela fyrtiotre tips på olika inkomstströmmar du kan skapa. Några mer eller mindre orealistiska och en del av dem handlar om samma sak. Men det är imponerande att se att det faktiskt finns betydligt fler sätt att skapa en passiv inkomst. Att skriva en e-bok är ett av tipsen, och kanske ett av de mest intressanta med tanke på att hela världen enkelt kan köpa din bok. Det kostar inte särskilt mycket att själv ge ut en e-bok och har du bara skrivit någonting riktigt intressant kan du sälja den i stora upplagor.

Oavsett vilka inkomstströmmar du väljer att skapa så kommer varje extra inkomstström att göra det möjligt för dig att bli ekonomiskt oberoende. En intressant strategi är att låta inkomstströmmarna betala av dina lån, istället för att du konsumerar upp de extra inkomsterna. Då blir du ännu fortare fri från skulder och därmed betydligt mer oberoende.

 

4 Comments

  1. Tryggheten är något av det bästa med olika inkomstströmmar. Det är bättre än att vara beroende av en enstaka källa till inkomst, om man skulle bli av med jobbet eller få sänkt lön. Och det finns många sätt att tjäna pengar om man är lite kreativ. 🙂

    • Instämmer helt, tryggheten är grymt bra. Vore kul att höra vad du har för kreativa idéer. 🙂

      • En sak som jag gjorde en del under gymnasietiden var att vara gatumusikant. Jag satte mig med gitarren och sjöng klassiska rocklåtar på stan. Mest pengar fick man runt 19-20-tiden på fredagar och lördagar då medelålders välbärgade människor skulle ut på restaurang efter några glas vin hemma. De slängde mycket pengar på mig!

        • Det var ett av de bästa tips jag läst på länge, som också är ett av de mest klassiska! Grymt bra, jag skriver in det i forumet. Om jag ger mig på en gissning borde en kvälls spelande kunna ge rätt många hundralappar. Vid rätt tillfälle förstås. 🙂

Comments are closed.