Inspireras av finansbloggarna

inspireras

När jag började skriva på den här bloggen var det av lite olika skäl, men ett skäl var att samla mina tankar och utveckla dem med syftet att inspirera mig själv. Det är inte alltid lätt att hålla fast vid sin övertygelse och sina drömmar, men en blogg kan hjälpa till – även om man själv skriver den.

Av samma anledning besöker jag många andra bloggar och som jag skrev i det här inlägget finns det många bra bloggar. Dessutom finns det ännu fler, ännu oupptäckta som jag gärna tar emot tips om.

Ett av de svårare områdena att inspireras inom är amortering, som även Sparo skriver om idag. Det är oerhört många som förordar att investera framför att amortera, men väldigt få som likt jag och Sparo tycker att det är och bör vara en befriande känsla att inte ha några lån. Den kan man bara uppnå genom att a) inte låna eller b) amortera sina lån. Vad det gäller möjligheterna att skaffa en bostad utan lån är de relativt små idag.

Dock kan vägen till hur man amorterar vara väldigt olika. Har du enorm disciplin kan du investera för att senare amortera, bara du inte blir förblindad av alla stålar du skrapar ihop.

Ett annat område jag gärna blir inspirerad inom är mat, träning och hälsa i största allmänhet. Där finns det ännu fler bloggar, men tyvärr lider många av dem av en taskig respekt för att inte alla blivit frälsta och lyckas leva en livsstil som för många andra upplevs som att försaka meningen med livet.

För min del handlar det om som så många andra gånger balans. God mat, mycket rörelse, balans i alkoholhaltiga drycker, mycket vatten och inte minst rätt mängd sömn. En bra hälsosajt som lyckas med förhållandevis neutrala reportage är Marathon.se och även tidningen Aktiv Träning har en bra blandning. Den senare brukar jag prenumerera på när jag inte är så inspirerad (och nej, det är ingen reklam, bara tips).

Några som däremot är värdelösa på att inspirera är vår regering och partierna bakom. De inger noll förtroende och hopp för framtiden. Istället pratas det bara problem och få lösningar (utom att höja skatten, vilket Magdalena Andersson gärna pratar om). Vi behöver politiker som kan inspirera, drömma och bygga stort. Varför har nuvarande justitieminister inte en nollvision för brott? (Du behöver inte svara på frågan, vi alla vet att Morgan Johansson aldrig har haft några visioner än mindre lösningar på samhällsproblemen.)

Vill du inspireras hoppas jag att du kan få lite inspiration av den här bloggen. Faktum är att jag själv inspireras av både att formulera mina tankar, men ännu mer av kommentarer och feedback.

2 Comments

Comments are closed.