Bidrag utan motkrav

Miljöpartiet, denna källa till under, har genom språkröret Märta Stenevi sagt att det är en befängd idé att man lär sig svenska bättre för att man inte har råd med hyran… Uttalandet kom i en debatt med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, som hävdar att högre krav leder till förbättrad integration och att färre söker sig till Sverige.

Jag tänker inte för Åkessons ståndpunkt, det behövs inte. Istället ska jag sabla ner Miljöpartiet och Stenevi. Att över huvud taget ge bidrag till människor som befinner sig i Sverige utan att vara medborgare är vad som verkligen är befängt. Det gör Sverige till hela världens socialbyrå, men det fattar inte Miljöpartiet.

Nu ska jag för sakens skull också tala om att jag är en av de främsta förespråkarna för att rika länder ska hjälpa länder som har det sämre, men det måste också ske med sunt förnuft. Inte genom villkorslösa biståndsbidrag utan genom verkliga insatser som kan förändra på sikt. Det är bättre att hjälpa människor på plats genom att hjälpa dem att starta företag, som Percy Barnevik exempelvis har lyckats väldigt väl med i Indien.

Med det sagt så förstår jag ärligt talat hur man inte kan förstå att det inte går att distribuera ut pengar hur som helst. Vi pratar om bostadsbidrag, barnbidrag, föräldrapenning och garantipension. Att ge dessa bidrag till människor som inte är medborgare är minst sagt befängt. Hur kan man ens argumentera för det? Om vi har människor som fått uppehållstillstånd så måste den främsta prioriteringen vara att de ska bli självgående medborgare som kan språket, lagar och regler, och kan försörja sig själva. Under tiden kan vi inte, och ska inte, få dem att fastna i ett beroende av bidrag.

Det enda man bör få under en sådan tid är en dagersättning som motsvarar vad som tidigare kallats existensminimum. Det är trots allt en nivå som möjliggör mer än bara överlevnad.

Vad som är ännu mer beklämmande med Stenevi är att hon står och säger att det är en katastrof för integrationen att enbart svenska medborgare skulle få ta del av bidragen. Innan någon är svensk medborgare kan de inte bli integrerade, det ingår i själva begreppet medborgarskap. Hur blir man annars integrerad om inte som medborgare?

Vidare hävdar Stenevi att det skapar en oerhörd segregation om man tar bort bidragen. Hon hävdar att man behöver minska inkomstklyftorna, men säger ingenting om hur det ska gå till. Med mer bidrag? Hur minskar man inkomstklyftor med bidrag?

Det enda som är bra med det här är att fler fattar vilket litet extremistparti Miljöpartiet är. De har noll verklighetsförankring och förtjänar ingenting annat än förakt.