En god och lagom billig gryta

Mat är viktigt, inte minst för att vår hälsa är beroende av att vi äter bra, nyttig mat som inte innehåller ämnen som inte är bra för oss. Med andra ord bör vi äta så ekologiskt det går, utan onödigt fett. 

Med tanke på att ett av Money Cowboys mest populära inlägg blev Odla och Spara pengar fick det mig att tänka på en av de allra bästa grytor som finns. Att laga en riktigt god Texas Chili är inte bara hälsosamt, det är faktiskt rätt billigt – även om högreven kostar en del är det en betydligt billigare ingrediens än många andra proteinkällor.

Vår systersajt Grillbaronen ger dig ett enkelt recept på Texas Chili, där den dyraste ingrediensen är högreven, följt av bacon och det mörka ölet. Resten kostar nästan ingenting. Men förutom att den här rätten är hyfsat billig – gör du den på ett kilo kött får du ut minst sex portioner – är det också något av det godaste du kan äta. Och ju starkare desto bättre.

Odlar du dina egna chilifrukter blir chilin ännu billigare, och var inte rädd för att använda ordentligt med chili. Visserligen ska du kanske fundera en eller två gånger om du har odlat habanero eller något starkare än så, men styrkan minskar med koktiden och en bra chili tar minst fyra timmar att koka ihop. Du behöver nästan inga tillbehör, även om en bit bröd och kanske lite gräddfil kan vara gott till.

[sgmb id=”1″]

chili