Låt inte målet vara slutet på resan

Att sträva mot ekonomiskt oberoende, eller total frihet om man så vill, är en lång resa för de allra flesta. Målet hinner dessutom ändra sig på vägen. Men vad händer när man kommer fram? Är det slut då?

Givetvis inte. Vi har alla ofta flera mål, men många gånger har vi också insett att det ursprungliga målet bara var första steget. Det gäller särskilt målet att bli ekonomiskt oberoende.

Vi vill alla olika saker, men en sak är ofta gemensamt för oss som söker ekonomisk frihet. Vi vill kunna göra vad vi vill med vår tid. Tiden är den enda verkligt ändliga resursen och ju äldre vi blir desto mindre tid finns kvar.

När man når det där målet så börjar en annan resa. Resan att leva livet så som det borde vara. Att resa runt i världen, att lära sig ett nytt språk, att upptäcka helt nya hobbies och att få tid att reflektera brukar vara sådant som många tror de ska ägna sig åt när de väl nått ekonomiskt oberoende.

För att må bra tror jag dock att det är viktigt att man absolut inte sätter sig i soffan och bara kopplar av. Det kan man göra en begränsad tid och troligen kommer man göra det lite mer när man inte måste arbeta. Men att sätta upp ett nytt mål gör livet värt att leva och det gör också att man håller igång hjärnan.

Har du funderat över vad du ska ha för nya mål när du når ditt ekonomiska oberoende?

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Låt inte målet vara slutet på resan - Finansfeed
  2. Låt inte målet vara slutet på resan - Bloggfeed

Comments are closed.