Är du ärlig mot dig själv?

ärlig

Jag är den förste att skriva under på att alla kan nå sina drömmar. Jag har alltid trott att ingenting är omöjligt och att det går att forcera vilka gränser som helst. Men för att lyckas med sina mål gäller det att vara ärlig mot sig själv.

Om du vill bli ekonomiskt oberoende behöver du pröva den här frågan varje dag. Fråga dig själv om du verkligen är motiverad nog att nå dina mål, eller om du bara drömmer. Det är verkligen inte lätt att bli ekonomiskt oberoende.

Även om det går att nå dit på en vanlig lön och vara extremt sparsam så tar det lång tid och under den långa tiden behöver du hålla uppe ditt fokus. Du behöver också utvärdera din strategi konstant och inte tappa modet bara för att du får motgångar.

Börjar du från noll och behöver nå sju miljoner har du en lång resa. Det är inte omöjligt, men att bara gå och drömma om att nå dit kommer inte ta dig ett enda steg framåt. Du måste börja göra något åt situationen, och första steget är återigen att vara ärlig mot dig själv.

Är du motiverad nog och kan vara ärlig mot dig själv kommer det att gå. Nöj dig inte med bara en eller två inkomstströmmar. Skaffa fler, minst fyra. Avveckla inkomstströmmar som ger för lite och som kräver för mycket tid. Gå mot passiva inkomster och maximera dem, samtidigt som du håller koll på kostnaderna.

Jag har två välfungerande passiva inkomstströmmar och en aktiv. De passiva ger mig ungefär två månaders kostnader per år, men det räcker inte. Jag måste vara ärlig mot mig själv och fråga om det är värt att fortsätta kämpa.

Vilket det givetvis är. Annars skulle jag inte sitta här och skriva ner de här tankarna, vars syfte är att ge dig ett tips om att syna dina egna kort. Är de bra nog så kör på. Ge inte upp. Är du oärlig mot dig själv eller känner du att du inte kommer att ha vad du behöver, ta en paus. Fundera, analysera och återkom. Kanske kan du ändra på något?

Men vad du än gör, sluta drömma och sätt igång. Eller var ärlig mot dig själv och inse att du kanske bara är en drömmare. Bestäm dig.

2 Comments

  1. Jag tycker det är mycket tänkvärt och viktigt att ifrågasätta sig själv. När man väl har kommit igång är det hisnande tycker jag hur mycket arbtete och koncentration som krävs för att uppnå något. Samtidigt som man kommer långt bara man är konsekvent och bryter upp det till ett litet steg varje dag.

    Att bara drömma lämnar en bitter och man dgenererar är min åsikt. Det är ens eget ansvar att ta sitt liv i egna händer, vilka mål man än har.

    Med det sagt, det är fantastiskt kul och givande att vara på väg tycker jag.

    • Exakt, ett litet steg varje dag. Och gott att du känner att det är kul och givande att vara på väg. 🙂

Comments are closed.