Skippa gymkortet

Jag fortsätter på samma tema som föregående inlägg och ger dig ännu ett tips där du kan spara en tusenlapp – eller mer. Allt du behöver göra är att skippa gymkortet. 

Vänta lite nu, tänker den hälsomedvetne. Är inte det att gå lite väl långt? Jag skrev för inte så länge sedan om vikten av att investera i sin hälsa, men måste det betyda att man går på gym? Naturligtvis kan ett gym vara en bra plats där mycket träning kan ske, men det kostar också. Jag har all förståelse för att en hel del människor känner att de måste gå på gym för att träningen över huvud taget ska bli av, men om du vill spara pengar är alla slags abonnemang en kostnad du kan vara utan. Ett gymkort på någon av de stora kedjorna stannar förstås inte på en tusenlapp heller, så här finns mycket pengar att spara.

Allt du behöver för att kunna skippa gymkortet och minska dina kostnader är disciplin. Allt du kan göra på ett gym kan du göra på egen hand och till en betydligt lägre kostnad. Träningskläder kommer du att behöva hur du än gör, enda skillnaden är att du behöver kläder för alla sorters väder. Om vi börjar med löpträningen finns det ingenting som inte säger att du inte kan springa året runt utomhus. Det är dessutom bra för dig, så länge du tänker på säkerheten och inte halkar omkring. Jag springer ute vår, sommar, höst och vinter. Jag har varit ute i snöstorm i minus 12 grader (tack vare en Airtrim behövde jag inte hosta lungorna ur mig, en Airtrim gör att du förvärmer luften och det blir betydligt mildare för lungorna) och ösregn mitt i sommaren såväl som den värsta sortens höststorm. Det underlättar förstås att ha en bastu hemma.

När det gäller att styrketräna klarar du dig rätt långt på vanliga pushups och situps, men med ett par hantlar kan du göra väldigt många övningar hemma. Gymmet är upplyst, har rätt temperatur, du har tillgång till en personlig tränare (om du betalar för det) och du får dessutom lite trevlig musik på köpet. Men det kostar och återigen – vill du spara pengar kan du klara dig med att läsa på kring vilka övningar du bör ge dig på och sedan vika en halvtimme eller en timme per dag åt att verkligen göra dem. Skulle du ha ett traktordäck eller två liggandes på tomten hemma har du allt du behöver för att träna hela kroppen.

skippa gymkortet

Återigen handlar det om disciplin – men givetvis också kunskap. En tidning som Aktiv Träning ger dig oftast allt du behöver, även om risken finns att du skippar gymkortet men skaffar dig en regelbunden kostnad i att prenumerera på en tidning. Det går att googla fram rätt mycket kunskap också.

Nu är det här absolut inte ett inlägg som vill motverka Sveriges alla gymkedjor. Att skippa gymkortet och sedan tappa all träning är ingen bra idé. Den bästa träningen är alltid den träning som blir av, men du behöver inte betala för den. Åtminstone inte mer än nödvändigt.

 

5 Comments

  1. Så sant! Att lägga pengar på gymkort är onödig lyx. Det finns väldigt mycket man kan göra hemma. Och en löparnörd som jag springer naturligtvis utomhus året runt. Mitt rekord är minus 16 grader utomhus, utan några andra hjälpmedel än varma kläder. Kanske dumt men det var en av årets vackraste dagar 🙂

    • Gott att höra! Utomhuslöpning året runt är grymt bra, även om det kan ta emot ibland. 16 minus är bra jobbat, särskilt utan hjälpmedel. 🙂

  2. Någon kall vinter har jag funderat på Airtrim eller Lungplus, men jag tycker man kommer rätt långt med en buff framför munnen när temperaturen går ner.

    När det är kallt försöker jag alltid springa förbi ett eller två gym på löprundan. Det värmer gott att titta på ekorrhjulslöparna därinne :-).

    • Haha, samma här! Jag har en runda med en härligt snabb raksträcka som går förbi ett riktigt glassigt och dyrt gym. Man får en bra spänst i stegen när man tänker på hur mycket pengar man sparar på att springa ute i duggregnet istället.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Vägen till frihet - Money Cowboy
  2. Vägen till frihet – Carling Creations

Comments are closed.