Låt inte socialisterna lura dig att tro att du inte kan

exponera socialisterna

I valrörelsen blir det extra tydligt. De “rika” ska beskattas och “orättvisorna” ska bekämpas. Klassklyftor ska elimineras och ingen ska behöva gå arbetslös. 

Går du på det?

Socialismen och kommunismen bygger på tron att människor inte klarar sig själva. Det är också därför som både socialdemokraterna och vänsterpartiet underblåser alla tankar på att “rika” ska beskattas ännu hårdare och samhället ska ta från de “rika” och ge till de “fattiga”. Det är ingen tvekan om att det finns gott om människor i Sverige som lever på väldigt lite pengar och som har det eländigt. Men det betyder inte att det är de “rikas” fel och att inte alla kan få det bättre.

(S) och (V) vill att du ska tro att du inte kan klara dig själv. Att du behöver en regering som tar hand om dig likt en stor fadersfigur (förlåt FI, jag menar en HENFIGUR) och ordnar allting. Problemet är bara att de har inte gjort det, inte nu och inte på väldigt länge om ens någonsin. Den enda som kan ta hand om dig är ingen annan än just du.

Sedan både kan och ska samhället ställa upp med den grundläggande tryggheten. Sjukvård, hemvård, brandskydd, polis, militär, skola och andra samhällstjänster som är nödvändiga för att skapa ett socialt skyddsnät. Men inte ett nät som blir så tjockt och tungt att det begränsar din frihet och gör dig passiv.

Marknadsekonomier över världen har sett till att alla har fått det bättre. I planekonomier och kommunistiskt styrda stater är det vanligtvis tvärtom. Där får alla det sämre. Fri företagsamhet utan korruption och fri handel gör alla människor rikare och alla människor får det bättre i en fri demokrati.

Visst kommer några att ha ofantligt mycket mer pengar än andra, men livet kommer aldrig bli rättvist. Jonas Sjöstedt och de övriga socialisterna vill gärna tro det, men vår värld fungerar inte så. Kommer inte göra det på tusen år heller.

Att istället tro på att alla människor kan skapa sin egen verklighet är ett hot mot ett samhälle som består av folk som får bidrag. I socialdemokraternas Sverige är svenskarna centrerade kring bidrag. Bidrag behövs när man i livet hamnar i en situation där man antingen inte kan ta hand om sig själv eller behöver stöd på annat sätt. Men det ska inte vara ett normaltillstånd, alla måste få förutsättningar att kunna ta sig ur bidragsberoendet till en tillvaro där man själv skapar sin egen framtid.

Låt därför inte socialisterna lura dig till att tro att du inte kan. Du kan vad du vill och du kan bli allt du vill. Det är min fasta tro och jag är övertygad om att talang egentligen bara är en omskrivning av envishet. Naturligtvis kan man ha olika förutsättningar; givetvis påverkar både social miljö såväl som fysiska egenskaper, men begränsningarna sitter inte i vad samhället talar om för dig. Bara dina egna barriärer som ofta sätts upp mentalt hindrar dig från att nå dina mål.

Socialisterna har också gång på gång bevisat att de har svårt att skapa riktiga arbeten. Sysselsättning är en sak, men arbeten som producerar och får Sverige att skapa nya kronor har de inte klarat av. Det kan dock du göra, Sveriges välfärd är byggt av företagare och alla kan starta ett företag. Kom ihåg att både Facebook, Google, Apple och Microsoft är företag som skapats av väldigt drivna individer som egentligen startade med väldigt lite. Om än med tro och kapital från riskkapitalbolag, men med väldigt bra idéer.

 

2 Comments

  1. Jag håller med, man kommer inte långt om man låter sig styras av andra och deras pessimism.

    Det är obekvämt att nå längre än andra, men det är mödan värt.

    Kommer börja följa din blogg!

  2. Precis, andras pessimism kan ta död på många drömmar. Och tack, följer din blogg också ocg lägger upp en länk.

Comments are closed.