Lämna EU – SWEXIT

swexit

Jag har länge varit för EU. Av samma skäl som de flesta tror jag. Frihandel, öppna gränser och fred. Men nu har droppen runnit över i form av 150 miljarder. Det började inte där, men det slutar där. Jag kommer aktivt jobba för att vi lämnar EU.

Den gigantiska byråkratin som blivit alltmer av ett socialistiskt jätteprojekt är inte längre till nytta för Sverige. Snarare tvärtom. Vi blir mer toppstyrda samtidigt som EU kostar alltmer pengar. Argumentet att det skulle vara dyrare för Sverige att stå utanför håller inte. Större delen av världen står utanför EU och även om en stor del av vår export går till EU-länder finns det andra marknader.

Brexit tror jag startade samma process i fler länder. Frågan är hur fort det kommer att gå, men jag hoppas innerligen att Sverige snabbar på processen. V och SD är tydligt för att gå ur, M är det inte av oförklarliga skäl. EU begränsar människors frihet alltmer och är långtifrån liberalismens grundpelare.

För alla oss som också strävar efter ekonomiskt oberoende tror jag EU har passerat gränsen för vilken nytta unionen gör. Istället för att underlätta handel införs nya typer av regelverk som bara gör det svårare att driva företag. Med en “fond” som den som nu en majoritet av Sveriges riksdag har röstat för har EU ännu en gång bevisat att det är inte frihet man vill ha. Det är socialism.

#SWEXIT

6 Comments

 1. Välkommen i klubben! Men du skriver att “V och SD är tydligt för att gå ur”. SD var visserligen EU-motståndare vid riksdagsinträdet, men idag skulle jag säga att de är ytterst otydliga. De senaste åren har de snarare snackat om att “reformera inifrån” (oklart hur).
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-byter-fot-vill-inte-langre-lamna-eu
  “Sverigedemokraterna gör en helomvändning i frågan om EU. Partiet kommer inte längre att driva frågan om att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Det uppger SD:s EU-parlamentariker Peter Lundgren till SVT Forum.”

  • Tack. 🙂 Jag håller med när man ser till partiet på riksnivå, men enskilda riksdagsledamöter är rätt tydliga. Tyvärr talar det till SD’s nackdel att de inte har en enhetlig linje. Tror det är lite populism i partiet som gör att de inte vågar gå all in på SWEXIT.

 2. LITE populism?! Jag tycker att det känns som att de kan stå för vilken åsikt som helst om de tror att det maximerar deras väljarstöd. Det borde funka för de väljare som vill rösta på en slumpgenerator, men de har ju 6-7 andra riksdagspartier att välja på, vars åsikter också svänger på en femöring.

  • Allt är relativt. Jag håller inte med, de har ägnat sig åt att reformera partiet under lång tid och ändras givetvis längs resans gång. I ärlighetens namn tycker jag SD och V är de tydligaste partierna, kanske för att de befinner sig längst ut åt varsitt håll. Där får man (ungefär) vad man röstar på. Det gäller definitivt inte L och C, men numera inte heller M eller KD. Jag låter bitter för att jag är bitter. Trodde mer om både KD och M, inte att de skulle stödja en planekonomi i EU.

   • Ja, de har reformerat partiet och blivit mer slätstrukna för vart år. Möjligt att SD är ett av de tydligaste partierna, men jag skulle hellre säga minst otydliga.

    I övrigt håller jag inte med dig om någonting mer än att jag delar din bitterhet kring EU. Jag tycker inte att SD befinner sig längst ut åt något håll och jag hade ingen tro på KD och M innan detta heller. Makten är viktigast för samtliga riksdagspartier och det är inget nytt. Möjligen annorlunda när de precis kom in, som SD 2010 eller MP 1988.

    • Du har en poäng i att de är de minst otydliga. Därigenom ännu viktigare för oss att reagera ännu mer. Politiker av idag är maktsökande och det är bara partier som bevisar att de inte söker makt som förtjänar en röst. De arbetar för oss, inte tvärtom.

Comments are closed.