Res och ha kul

REKLAM. Vi människor har rest i alla tider och de flesta av oss verkar vilja resa åtminstone en gång per år. Att få ett avbrott från vardagen, upptäcka något nytt, göra kul saker – allt det där verkar ligga i våra gener. På sextiotalet tog charterresorna fart och en paketerad resa som en charterresa kan förstås vara väldigt bekvämt, men numera är det många som själva syr ihop sin resa, med allt vad det innebär från flyg till hotell och utflykter eller hyrbil.

Gillar man att resa och upptäcka så är det förstås kul att själv kunna ta sig runt på den ort man befinner sig. Det bästa och enklaste sättet är att hyra bil för att sedan helt enkelt köra dit man vill. Att själv resa runt, inte vara styrd av några tider och kunna stanna till där man själv vill är förstås väldigt lyxigt. En guidad tur via buss kan vara ett alternativ, men egen bil slår det mesta. Tänk bara på att ha koll på försäkringar och lokala regler och lagar.

Min erfarenhet av att hyra bil är att det oftast är väldigt enkelt, men att i vissa länder kan försäljaren vid utlämningen försöka lura på dig en massa extraförsäkringar som du inte behöver. Har du bara koll på vad som gäller är det bara att tacka nej till allt extra och nöja dig med det du har förbokat.

 

Det här är ett sponsrat inlägg.