Drick vatten och spara pengar

drick vatten

När du varit riktigt, riktigt törstig, vad är då det bästa du har kunnat släcka törsten med? Vatten är bäst i alla lägen och det är inte bara livsnödvändigt, det är också gott. Genom att dricka vatten istället för en massa andra onödiga, onyttiga drycker gör du din kropp en tjänst och du sparar pengar.

I Sverige köps det en hel del buteljerat vatten och till viss del kan jag köpa varför buteljerat vatten säljs, även om det inte är bra för miljön. Mineralvatten på flaska smakar lite bättre och innehåller lite mer nyttigheter eftersom reningsprocessen för kranvatten trots allt tar bort även det som är bra. Dock håller kranvattnet i Sverige en väldigt hög kvalité och duger till det mesta.

Gillar du inte kranvattnet som det är så kan du enkelt smaksätta. Drick vatten med gurka, citron, lime, äpple, ingefära… name yer poison. Med lite is blir det en perfekt dryck. Att kolsyra själv är förstås också en möjlighet, och även om det kostar att köpa en sodastreamer eller motsvarande så tjänar du in mellanskillnaden. Kolsyran är inte särskilt dyrt, det är själva inköpet av streamer-prylen.

Naturligtvis kommer du inte att bara vilja dricka vatten resten av livet, men du kan med fördel prioritera vattnet. Undvik läsk vad du än gör. Du får i dig alldeles för mycket socker genom läsk. Gillar du alkoholhaltiga drycker så varva. Drick vatten vartannat glas, vilket är bra både för att undvika att bli alltför berusad och för att minska kaloriintaget.

Ersätter du dina måltidsdrycker helt och hållet med vatten, vilket du som vuxen kan göra utan problem, sparar du lätt en hundring i veckan. Dessutom gör du miljön en tjänst, särskilt om du är noga med att inte slösa med vattnet.

Mycket av ovanstående är självklarheter, men väl värt att nämna och upprepa. Ekonomin är förstås sekundär i det här resonemanget, prioritera din hälsa först och främst.

 

2 Comments

  1. Ett tips till den läskberoende: Vänj dig vid att allt större mängd av läsken blandas ut med vatten. Lägg i små skivor av ingefära. Du kommer att upptäcka att det faktiskt är både godare och känns fräschare än att sockerknarka. Ingefäran gör dig pigg på ett annat och bättre sätt.

    • Det var ett riktigt bra tips! Jag brukar nästan göra så när jag för ovanlighetens skull dricker läsk. Jag använder kopiöst mycket is.

Comments are closed.