En simtur gör dig gott

simtur

Hälsa och ekonomiskt oberoende går väldigt väl ihop. Vad finns det för mening att ta sig ur ekorrhjulet om man inte har hälsan att kunna leva livet så som man har tänkt det? 

Att träna förbättrar dina chanser att fortsätta må bra och leva längre. Det är det ingen som helst tvekan om, givetvis i kombination med hälsosam mat. Men alla träningsformer passar inte alla, men jag tror att det passar alla att pröva mer än en form av träning. Dessutom ska man inte tro att en viss träningsform inte är rätt bara för att det inte kändes rätt första gången.

Har man aldrig tränat kommer all träning att vara väldigt, väldigt jobbig. Särskilt första gången. Även andra och kanske tredje. Men därefter när träningen går lite lättare kan man fundera över om det var rätt träningsform eller inte.

Jag har under större delen av mitt liv tyckt att löpning är rätt för mig och har sprungit ett antal lopp genom åren. Jag tycker fortfarande löpning är rätt och jag gillar det lika mycket som tidigare, men varför vara ensidig? Jag har därför börjat med både cykling och simning, och båda delarna tycker jag är fantastiskt roliga.

Särskilt möjligheten att kunna ta en simtur utomhus, i en sjö, är fantastisk. Idag blev det cirka 1 100 meter och det känns inte längre särskilt tungt. När jag började med simningen kändes till och med 200 meter som rätt jobbigt, men det gick snabbt över.

Har du möjlighet att ta en simtur i en sjö så ta chansen nu när det är så fantastiskt fint väder. Använd gärna våtdräkt, även om det kan ta emot att ta på en våtdräkt när det är så varmt som nu. Sjöar kan vara kalla och du blir snart nedkyld om du simmar längre sträckor.

Tänk också alltid på säkerhet! Simma inte ensam, använd gärna en säkerhetsboj som du bogserar – det finns gott om enkla bojar som du blåser upp och som blir en extra hjälp om du skulle behöva den. Simma gärna strandnära och simma inte längre än vad du tror att du klarar av.

Men framför allt, satsa på någon form av träning och pröva gärna olika former. Du kommer att må bra och du investerar i din hälsa.