Vem har ansvar?

Ansvar är inte ett svårt ord. Alla borde med lätthet kunna förstå vad det betyder. Dock verkar det vara något av det svåraste som finns för ett stort antal personer bland regeringen och myndigheterna.

Det märkligaste av allt är dock att personer som Dan Eliasson kan fortsätta att missbruka förtroende och undvika sitt ansvar. Hur är det möjligt? Och varför fortsätter folk att rösta på socialdemokraterna när ärkesossarna själva beter sig som de gör?

Eliasson hävdade att han gjorde en nödvändig resa, och han vill att vi ska tro att han inte bara högeligen sket i allt vad hans egen myndighet har gått ut med. Större förakt för sina medmänniskor och dessutom sina uppdragsgivare – det vill säga folket – får man leta efter.

Varför inte människan fängslas och / eller sparkas ut omedelbart är oförståeligt. Han borde ställas inför krigsrätt även om det är fredstid.

Jag undrade, i cirka två sekunder, varför han inte själv tog ansvar och avsade sig alla ersättningar. Hade han erkänt sitt misstag, bett om ursäkt och avgått självmant kunde han återupprättat någon form av respekt. Men den sortens beteende står inte den här personen för.

Det tog inte mer än nämnda två sekunder för mig att inse att han tror att han står över oss andra. På riktigt. Hans förakt genom hans resa i myndighetsvärlden har visat sig gång på gång. Vanliga hederliga människor står han över i sin egen självbild. Han är ju Dan Eliasson, den viktigaste människan i landet som bara måste åka ut och resa. Restriktionerna kan ju omöjligt gälla honom, han är viktig.

Precis samma synsätt gäller övriga regeringen. Ingen har visat sig ta ansvar, ingen har sagt några sanningar och för att vara helt ärlig – det förväntade jag mig inte heller. Vi har en samling syltryggar som bara är politiker för att det ger dem betalt och det ger dem makt. De har inte alls något syfte att förbättra världen eller göra det bättre för oss medborgare. I själva verket är deras enda syfte att framhäva sina egon, tjäna pengar åt sig själva och sedan få så bra villkor som möjligt.

Jag har ställt frågan förr och kommer att göra det om och om igen. Vem röstar på S, MP eller V? Ni som gör det, känner ni ert ansvar för vart landet är på väg?