Balansen mellan “villhöver” och “behöver”

Jag håller på att fundera över att köpa en extra övervakningskamera. Kameran är av god kvalité, kostar närmare 2K och ger möjlighet att övervaka våra hundar på ännu en plats. Men när jag satt och funderade över det här så kom jag tillbaka till en av mina grundprinciper. Utvärdera behovet väldigt noga.

Behovet är egentligen inte särskilt stort. Hundarna sköter sig nästan alltid och är sällan ensamma mer än ett par timmar. Det var bara min grundläggande känsla av att ha lite extra koll tillsammans med mitt nörderi över teknikprylar som drev den här frågan. Det hade känts gött att ha den där kameran, men är värdet verkligen två tusen spänn?

Svaret på frågan är enkelt. Nej, inte så länge som jag fortfarande är på resan mot ekonomiskt oberoende. Nu gäller det istället att ta de där tvåtusen som jag inte investerar och lägga dem på något bättre. Ett par Cibus (affiliate-länk) kanske? Cibus har trots allt en stigande trend, men framför allt fortsätter de dela ut rätt bra per månad och räntorna kommer troligen gå ner (vilket gynnar Cibus).

Investerar jag 2K i Cibus ger det 12 aktier, som årligen delar ut runt 120 spänn… Så istället för att ha en kamera som övervakar två hundar får jag ännu en guldhöna som ger mig pengar istället för tar pengar.

Hur hade du gjort eller tänkt?

2 Comments

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Balansen mellan “villhöver” och “behöver” - Finansfeed
  2. Balansen mellan “villhöver” och “behöver” - Bloggfeed

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*