Jag gillar Cibus

cibus
Bild från Pixabay.

Cibus ser ut att behålla utdelningen på €0.9 för 2024, vilket var ett välkommet beslut. Jag hade behållit Cibus ändå, ett beslut som känns ännu mer rätt.

Inlägget innehåller affiliatelänkar – inget i inlägget är rekommendationer.

Jag gillar företag som jobbar långsiktigt, delar ut en relativt hög andel av vinsten, och har en uthållighet även i svåra tider. Trots höga räntor har Cibus lyckats behålla utdelningen, och VD:n ser en stabil, ljusare framtid.

Förutom förmågan att hålla ut så gillar jag att Cibus delar ut en gång per månad. Vad jag vet är Cibus den enda svenska månadsutdelaren. Det finns svenska företag som delar ut halvårsvis och även kvartalsvis, och kanske får vi se en andra månadsutdelare inom en snar framtid. För mig som återinvesterar cykliskt i nästkommande utdelningsaktie så är det en fördel att utdelningarna kommer ofta. Det betyder att varje krona får arbeta ännu hårdare.

Visserligen är utdelningsandelen väldigt hög i år, men både Cibus VD och jag tror på framtiden för bolaget – och räntorna kommer gå ner. Vilket i sig ökar marginalerna för Cibus.

Vad tycker du? Har du Cibus och tror du på bolaget?

2 Comments

  1. Jo visst behåller jag oxå och ökade lite lite idag blir en av mina större utdelare

1 Trackback / Pingback

  1. Jag gillar Cibus - Bloggfeed

Comments are closed.