Satsa på en ny karriär

Något måste man förstås arbeta med och det är lätt att följa samma gamla hjulspår. Det brukar heta en gång polis alltid polis, och visst är det många poliser som förblir poliser livet ut. Det gäller många andra yrken också, och på något sätt är det både vanans makt och trygghet som styr när människor väljer att förbli i det yrke man en gång valt. Ta en titt på folk i din närhet så förstår du vad jag menar. Det är inte särskilt svårt att hitta folk som jobbat med samma sak i hela sitt liv och förmodligen kommer att fortsätta med det resten av livet.

Själv behöver jag inte gå så långt bland mina bekanta för att hitta folk som jobbat som snickare, brevbärare, sjuksköterska, domare, polis och vaktmästare under större delen av sina liv. Möjligtvis prövade de något annat i början av sina karriärer, bara för att hitta något som funkade och sedan hålla fast vid det.

Men varför inte göra något helt annat? Något lite exotiskt, något du kanske bara drömt om men som känns avlägset?

Nu behöver man inte bli stridspilot eller skådespelare för att testa något som är helt utanför ramarna. Varför inte pröva på ett yrke som dealer? En dealer träffar massor av spännande människor, men får förstås inte prata med dem mer än det nödvändiga. Dessutom är det ett spännande yrke som utan tvekan hamnar mitt i händelsernas centrum. En dealer kan förstås hantera mängder av spel, även om många specialiserar sig, och för egen del skulle jag nog satsa på Poker, helst Texas Hold’em som är mitt favoritspel.

Det hade givetvis varit väldigt roligt att få vara på andra sidan, eller stå strax utanför spelet men ändå vara en del av det. Att se hur de andra spelarna spelar kan förstås vara lärorikt, men man ska inte tro att en dealer inte behöver kunna något annat än att dela ut kort. En dealer måste givetvis ha stenkoll på spelet.

Men vad är det som hindrar dig? Varför inte kasta korten och ge dig ut på okänt vatten? Vad har du att förlora, förutom lite trygghet?