Är poker ett bra sätt att tjäna pengar?

Jag måste börja med att säga att det här är inte ett sponsrat inlägg, utan mina egna funderingar över huruvida poker faktiskt kan vara ett sätt att tjäna pengar. 

Nu ska jag börja med att säga att om du inte har pengar du kan avvara så ska du inte spela på några spel, över huvud taget. Om du har några som helst tendenser att inte kunna klara av spel så ska du inte heller spela.

Men, om du känner att du både klarar av spel och kan avvara en slant, så varför inte pröva?

Det går att tjäna en hel del pengar på spel, men det går också att förlora enorma mängder. Tricket handlar om att kunna spelet så bra det bara går – varför du måste börja med att plugga. Plugga allt som går om det spel du tänker ge dig in på och ge dig inte förrän du har läst allt som är värt att läsa.

För min del har det nästan alltid handlat om poker och särskilt Texas Hold’em. Det är inte världens mest avancerade spel, men det är ändå ett spel som har mängder av kombinationer. Det finns mycket att hålla koll på och i grund och botten handlar det om att kunna räkna såväl som att ha ett bra minne. Vilka kort har gått mest och vilka saknas? Vilka kort ska man inte spela på och vilken position fungerar just nu?

Sedan ska man inte underskatta människors förmåga att spela när de inte borde, vilket skapar både möjligheter och problem. Det finns utan tvekan mycket pengar i poker, både att vinna och förlora. Det går dessutom att vinna på helt osannolika odds, men många gånger handlar det om att vinna på att bluffa snarare än att ha rätt kort.

Som en parentes brukar man säga att roulette är det spel där man har störst chans att vinna, men det är absolut inte lika roligt som poker…