Så kan 1000 dollar bli åtta miljoner dollar

spartips

Om du hade investerat 1 000 dollar i Apple 1980 hade du haft cirka 8 miljoner dollar idag. Det hade tagit dig 38 år, men å andra sidan är det en rätt bra avkastning väl värd att vänta på…

Business Insider har listat vad 1000 dollar är värt idag om du hade investerat dem i ett antal olika amerikanska börsföretag. Det är förstås intressant att se, eftersom den här sortens avkastning är rena drömmen. Apple är inte det enda företaget som gjort många människor till miljonärer, även om det är ett av de få företag som verkligen kan skryta med sin historiska avkastning.

Exemplen som BI listar är goda exempel på varför du ska investera dina pengar i sunda företag med bra affärsidéer och därefter se till att ha tålamod. Warren Buffet och många med honom har helt rätt – sälj aldrig dina aktier utan se till att från början välja aktier du kan behålla livet ut.

Å andra sidan, om jag hade investerat $1 000 i Apple 1980 hade jag nog sålt de aktierna idag för $8 000 000… Det hade räckt för min del…