Låna fritidsutrustning

Av en händelse snubblade jag över Fritidsbanken. Jag har många gånger tänkt tanken i vår vägförening att vi borde kunna ha vissa maskiner gemensamt. Varför ska alla ha en egen gräsklippare, motorsåg, röjsåg och så vidare? Samma tanke har jag någon gång tänkt kring takboxar, som för de flesta används bara ett par gånger om året. 

Jag har dock aldrig funderat över den här frågan vad det gäller fritidsutrustning, som skridskor, skidor, cykelhjälmar, och annat man använder vid allsköns fritidsaktiviteter. Framför allt borde utrustning som inte längre används kunna delas av andra, vilket arrangörerna bakom Fritidsbanken har tagit som utgångspunkt.

Hos Fritidsbanken kan alla låna utrustning och det är gratis. Det är bra för miljön och plånboken, och det är dessutom ett väldigt intressant och lovande koncept. Jag gillar det skarpt och även om Fritidsbanken inte finns överallt i landet så tillkommer det nya ställen. Förhoppningsvis kan det här konceptet nå hela landet, och varför inte hela världen?

Delningsekonomin är här för att stanna och även om det inte leder till ekonomisk tillväxt gör det att vi använder prylar smartare. Det kommer inte finnas någon brist på ekonomisk tillväxt ändå och jag tror att vi kan få se flera sådana här initiativ. Kanske även vägföreningarna kan börja dela maskiner?

Det här är INTE ett sponsrat inlägg. Jag gillar Fritidsbanken och bjuder på gratisreklam.