Skillnaden mellan dyrt och billigt löshår

Att spendera pengar på löshår är något som många väljer att göra. Alla har nämligen inte turen att födas med möjligheterna att kunna spara ut sitt hår till valfri längd eller kanske helt enkelt tröttnat ha kort hår.

Att ta steget att köpa löshår är en smärre investering och brukar kosta runt 1000-2500kr kronor för en uppsättning hår på 100-150 gram. Planerar du att ha ditt löshår för endast en kväll, kanske i en bruduppsättning behöver man egentligen inte tänka så mycket på vilken kvalité på löshår du väljer köpa. Däremot vill du ha löshår i varje dag, då behöver du satsa på kvatité.

Men vad är skillnaden mellan billigt och dyrt löshår?

Främst är det råvaran, med dyrare hår kan du vara säker på att det är äkta remy löshår, vilket innebär löshår där hårstråna ligger från rot till topp precis som det växer på våra huvud. Det medför att du slipper ett löshår som trasslar. Sådan hår att samlas in från donation medan ett billigt hår ofta kan vara insamlat från hårborstar och liknande. I norden är löshår som påminner om våra egna hår oftast förstahandsval då dessa går ihop bättre med våra egna hår, ofta rör det sig om indiskt hår som går under “european style”.

Ett billigare hår brukar oftast vara av asiatiskt hår och många gånger har det legat i syrabad för att frätas ner till tunnare hårstrån. Många gånger när ett löshår är dyrt kan det bero på att det är ett känt varumärke och dom vet att dom kan sälja, med kunskap om vad faktorerna som gör att ett löshår har bra kvalité kan du få ett bra hår du kan ha i flera månader och på så vis få mer för dina pengar. Hos Hairextensionsguiden är det listat olika löshårsbutiker och information om dom olika typer av hår så att du som konsument kan få läsvärd information.

Det här är ett gästinlägg av Jennie Karlsson.