Fokusera på en streamingtjänst åt gången och spara pengar

Strömmande media i alla dess former är mer tillgängligt och prisvärt än någonsin. Därför är det också väldigt lätt att abonnera på flera streamingtjänster samtidigt.

Netflix, HBO, Amazon Prime, Viaplay, Comhem, HomeTV, med flera… Alla streamingtjänster som finns tillgängliga i Sverige har ett enormt utbud var och en, men många gånger sitter de på unikt innehåll som bara är tillgängligt i den enskilda tjänsten.

Det är förstås en konkurrensfördel som gör att kunderna vill prenumerera på tjänsten. De har inte så mycket annat att konkurrera med, ofta är priset på ungefär samma nivå och prestanda såväl som kvalité ligger på liknande nivåer. En del har betydligt bättre navigering än andra, andra kan stoltsera med ett större utbud.

Likväl är det lätt att hamna i en situation där man vill se på serier och filmer som finns på mer än en tjänst, vilket gör att man lätt prenumererar på två eller flera tjänster för strömmande media.

Om vi gör det enkelt för oss och avrundar månadspriset till en hundring per tjänst ser det ut så här:

1 tjänst – 100 kronor per månad – 1 200 kronor per år
2 tjänster – 200 kronor per månad – 2 400 kronor per år
3 tjänster – 300 kronor per månad – 3 600 kronor per år

Och så vidare. Ni fattar, det är inte någon avancerad uträkning vi pratar om. Men 100% i skillnad på kostnader för varje tjänst som adderas är ändå en ökad kostnad som är väsentlig, även om beloppet i sig inte blir vansinnigt högt.

Men för alla oss som vill ta oss ut ur ekorrhjulet är varje krona viktig. 1 200 kronor per år kan investeras och jobba som guldäggshönor i all framtid. På tio år är besparingen 12 000 och så vidare.

Så varför måste du ha två eller fler tjänster igång samtidigt? Fokusera på en tjänst, titta på det du vill se på den tjänsten och byt sedan. De flesta av de här tjänsterna har väldigt kort bindningstid, oftast bara en månad.

Sedan kan man givetvis argumentera för att man inte behöver de här tjänsterna över huvud taget, men samtidigt är film- och TV-underhållning en aktivitet många gillar att ägna sig åt. Gör det bara på ett kostnadseffektivt sätt så gör du din ekonomi en rejäl tjänst.

Skulle du vilja ta en paus helt och hållet så sparar du ännu mer, och det kan ju vara en idé under vissa perioder. Då kan du ägna dig åt att spela spel istället, eller varför inte tvätta bilen?