Lägsta elräkningen på väldigt länge

Jag njuter utan tvekan av värmen, även om det ibland går lite för långt med 30 grader innan klockan är 12. Men det har förstås en annan stor fördel, månadens elräkning var den lägsta vi fått på evigheter. 

Vilket också får mig att tänka på att den svenska energipolitiken är helt åt skogen. Jag skrev nyligen om problemen med att stänga kärnkraften och fortsätter på samma tema. Förutom att elpriserna hela tiden stiger mer än vad som kan anses rimligt har vi en sjuk dubbelbeskattning på energi. Elskatt och sedan moms… Allt för att miljöpartiet och andra miljöivrare vill att vi eldar med ved istället för att värma våra bostäder med ren kärnkraft.

Då är det förstås bra att elkostnaderna går ner under en varm sommar, men det kommer oundvikligen leda till att elpriserna går upp. Inget vatten i magasinen, för dålig lönsamhet, bla, bla, och så vidare kommer det att låta. Svenska hushålls marginaler minskar och konsumtionen blir lägre vilket i sin tur leder till färre arbetstillfällen.

I ett land där det regnar och är mörkt större delen av året och värme är, vanligtvis, en bristvara borde elpriserna vara mycket lägre. Då kan till och med miljöpartisterna ladda sina elbilar billigare. Eller just det, de kör ju dieselbilar.

För övrigt anser jag att Dan Eliasson bör byta namn till Bagdad Bob. Det har jag ansett sedan hans tid som rikspolischef och nu stämmer det ännu mer. När hans egen organisation riktar kritik sitter han i nyhetsmorgon och förnekar allt. Allt är bra i hans värld, inget är fel. Dan Eliasson är det största skämt socialdemokratin har placerat på någon position och han bara upprepar sina misstag. Vad har han för hållhake på de andra sossarna?

2 Comments

  1. Jag eldar med ved.
    Är dock inte miljöpartist:)
    Alltid låg elräkning för min del.

    • Ved är bra! 🙂 Hur gör du med sotningen, sotar du själv? Jag ska gå en sotarkurs för att sota på egen hand och öka vinsten av mitt vedeldande. En sotare som dyker upp och tar 400:- för 15 minuters arbete är en onödig kostnad.

Comments are closed.