Lägeskoll Reinvest24

alternativ till börsen

Jag gick med i Reinvest24 i oktober 2018, och har sedan dess långsamt ökat mina investeringar hos den här minst sagt intressanta investeringsplattformen. Om du är nyfiken på hur det har gått kan jag ge dig en del positiva nyheter, och egentligen inga negativa – bara några frågetecken.

Till att börja med har investeringen gett i princip den avkastning som utlovades. Reinvest24 (affiliate-länk) har några olika modeller för investeringsobjekten. En del är ren ränta på en inlåning som betalas ut en gång, men något sådant objekt har jag inte lagt in några pengar på. Istället har jag satsat på fastigheter som betalar ut avkastning varje månad, det vill säga en del av hyran går till oss som investerat. Månad efter månad.

ANNONS

I snitt har jag fått ut 8% på det investerade kapitalet, vilket får sägas vara rätt okej. Fastigheterna ökar dessutom i värde, och här kommer mina frågetecken. Jag kan inte se värdeökningen någonstans (om jag inte missförstått något) och jag vet inte heller hur jag skulle kunna avyttra mina andelar. Som jag förstått det håller Reinvest24 på att utveckla den delen av tjänsten, där andelar ska kunna säljas på någon form av andrahandsmarknad. Det är dock inte klart ännu.

Men det spelar inte jättestor roll för mig just nu, jag är rätt nöjd med att få en månatlig avkastning som jag kan ta ut eller återinvestera. Hittills har jag ägnat mig åt att återinvestera avkastningen, men jag funderar också på att plocka ut den för att amortera. Oavsett vilket är jag än så länge rätt nöjd med Reinvest24, och jag har börjat leta efter fler alternativ till att investera på börsen. Lendify har jag skrivit om tidigare, men det finns gott om andra P2P-tjänster på nätet.

ANNONS