Antidemokratiska krafter

antidemokratiska fårskallar

Världen är en väldigt intressant plats. Jag gillar och slåss för både demokrati och frihet. Vilket betyder att jag gärna slåss mot antidemokratiska krafter och ofrihet i världen. Därför ger jag mig idag på att fundera över Ung Vänster. 

Bilden nedan är från Ung Vänster i Göteborg och Bohusläns facebook-sida. Jag länkar inte till deras sida för jag vill inte ge dem trafik, men vill du gå in och läsa kan du enkelt hitta den på facebook. De anmodar alla som vill att komma och störa Sverigedemokraternas torgmöte genom att gapa och skrika…

Jag slåss för allas rätt att uttrycka sina åsikter, oavsett parti. Men en politisk organisation som uppmanar alla till att störa ett demokratiskt anordnat möte har inte förstått vad demokrati är. De inser inte heller att vad de gör med sin “aktion” är att ge dem de vill tysta ännu mer bandbredd i media.

Vad som är ännu mer intressant är distriktsordföranden för Ung Vänster Göteborg och Bohuslän, Amanda Nyberg, som tycker att stå och gapa och skrika är att protestera och använda sin yttrandefrihet, allt enligt en artikel i Expressen. Hon säger också att de inte tycker att ett parti med rasistiska, sexistiska och homofoba åsikter ska få stå oemotsagda.

Med den här logiken skulle övriga partiledare i en partidebatt kunna stå och skrika och gapa medan någon har ett anförande. Samma sak i riksdagen.

Det är förstås helt befängt och vansinnigt. Om Jonas Sjöstedt har någon heder i kroppen borde han kraftigt ta avstånd och markera ordentligt, men som vanligt med vänstern bygger deras resonemang och ideologi på att ta upp kampen. Om så behövs med våld. Hela vänstern är som vanligt en enda antidemokratisk rörelse och det är beklämmande att någon över huvud taget röstar på deras vansinne.

När Expressens reporter kontaktade Vänsterpartiet så blev svaret att Ung Vänster får stå för vad de gör, och Vänsterpartiet vill inte ens ta avstånd i sakfrågan, från dessa antidemokratiska metoder. Det är klart att de inte vill, deras hela väljarkår skulle gå bananas om de tog avstånd.