Sommarens hälsoutmaning

hälsoutmaning

Vill du bli fri ska du inte bara investera din tid i att skaffa mer pengar, du har aldrig någon nytta av stålar om du förlorar din hälsa. Det är och förblir ett viktigt ämne som den här bloggen fortsätter ägna sig åt.

Sommaren är en strålande bra tid att jobba med sin hälsa, precis som det dessutom för många är en tid då det är lite för lätt att äta för mycket och dricka för mycket. Därför utmanar jag mig själv och kanske kan det vara något för dig också.

Sommarens hälsoutmaning för mig består i någon form av träning varje dag, där träning betyder en aktivitet på minst 30 minuter utöver den vanliga vardagsmotionen. Varje dag under juli och augusti ska det här gälla, så får vi se om det går att fortsätta därefter. Tid är än så länge alltid en bristvara i vårt liv, men 30 minuter ska jag kunna klämma in.

I dag, 1:e juli, börjar jag med 45 minuter styrka. Imorgon blir det 8 kilometer löpning och på onsdag cykling. Löpning, styrka och sedan 1000 meter simning, varpå veckan avslutas med ännu ett 8K pass. Dvs under julis första sju dagar siktar jag på 2 x styrka, 3 x löpning, 1 x cykling och 1 x simning. Får se hur det går, uppdatering kommer.

Nu ska jag förvisso tillägga att det är inte en jätteutmaning. Jag kör minst tre pass i veckan, för det mesta löpning, och ibland en simtur utöver det, eller ersätter ett löppass med cykling. Dock är det utmaningar som finns inom räckhåll som ger varaktiga resultat, så vi får se.

Förutom att träningen ger dig hälsoeffekter kan du med fördel använda träningen som transport. Spring till affären nästa gång, handla och springa hem. Men glöm inte kylklamparna. Springer du eller cyklar istället för att ta bilen kommer du också spara en och annan krona. Plus miljön. Det finns bara fördelar. Om du inte har artros förstås.

4 Comments

  1. Det låter som en god ide. Själv har jag en egen utmaning också, att utifrån enbart träning och kost sänka mitt något höga blodtryck. Vill verkligen inte medicinera om det kan undvikas mha ändrad livsstil.
    Mvh investera-pengar.blogspot.se

  2. Vardagsmotion är grymt bra när man får in det på ett naturligt sätt. 🙂 Jag har dessutom fått för mig att köra 20 extra pushups om jag bryter min vardagskosthållning. Det motiverar också. 🙂

  3. Jag är lite osäker på om mina svar kommer i rätt ordning, men svaret om vardagsmotion var till Frihetsmaskinen och det här till Investeraren_tw:

    Just det där med att förebygga skador, sjukdomar och andra besvär med motion och kost är ju det allra bästa, och kan man åtgärda sånt som högt blodtryck genom träning och kost så är det förstås lysande. Jag fick för nästan tio år sedan en rejäl knuff i rätt riktning genom att företagsläkaren upplyste mig om att min stress skulle göra mig sjuk. Det fick mig att ändra mig och dessutom springa mer och längre. Vilket förmodligen hade en effekt på att förebygga bland annat högt blodtryck. Lycka till!

Comments are closed.