Godismonopolet

Här kommer en tråkig nyhet från staten för alla oss som gillar att köpa godis vart vi vill. Enligt ett nytt färskt förslag ska vi bara få köpa godis i en särskild butik. Butiken ska, föga förvånande, heta Godisbolaget.

Anledningen att staten anser att godis bara ska få köpas i en enda kedja med likadana butiker är att annars riskerar vi alla att bli feta och tänderna ramlar ut. Staten kommer att kontrollera hur mycket godis vi köper och om du väger för mycket när du kommer in i butiken kommer Godisbolaget inte att sälja till dig. Du kommer också få visa upp ett intyg med jämna mellanrum som bevisar att du skött dina tänder. Har du mer än ett hål per femårsperiod får du bara köpa sockerfritt godis.

Kände du instinktivt att detta inte var sant, eller funderade du åtminstone i några sekunder på att det är något som skulle kunna hända? Sockerskatt har vi hört tidigare och med ungefär samma argument.

Nu är det inte sant, det är bara mitt påhitt för att få dig och alla andra som tycker att Systembolaget är en bra idé att fundera en gång till. Om systembolaget hade fungerat hade vi inte haft alkoholister, eller?

Varje gång staten tycker att staten ska bestämma över våra fria val och vår hälsa så är det dags att högljutt protestera. Att vuxna, fria människor, inte ska kunna köpa alkohol vart och när de vill är ett problem för vår frihet.

Du som nu vill hävda att staten borde få uppfostra oss eftersom vi annars belastar sjukvården bör samtidigt fundera på om man ska få rabatt på skatten om man inte dricker alkohol eller äter fet mat.