Världsbäst på halvledare

Ursula von der Leyen, som har det spännande uppdraget att vara EU-kommissionens ordförande, lovar nu att EU ska bli världsbäst på halvledare.

Kan verka som en bra ambition, och en lagom svår utmaning, om det inte var för att EU redan har gott om halvledare eller folk som inte leder alls. Nu pratar jag förstås om mänskliga ledare, inte material som leder elektrisk ström sämre. EU är fullt av folk som ska leda länder och unionen, utan att egentligen göra det. Vår statsminister är ett utmärkt exempel.

Det intressanta är att von der Leyen själv bevisar att hon inte leder särskilt bra. Visst kan det verka bra att ha en ambition att EU ska bli världsbäst på halvledare – men vad faaaan. Lägg till att EU även ska hjälpa omvärlden med vacciner och humanitära insatser. Plus bekämpa skattefusk.

Von der Leyen bevisar att hon är ännu en av socialisterna som driver EUs länder till att sluta samarbeta. Hade det varit så att EU-länderna hade löst arbetslöshet, brott och kriminalitet, utanförskap och annat elände är det dags att titta utanför unionens gränser, men där är inte EU idag.

Paradoxalt nog verkar det svepa en del vänstervindar inom unionen, vilket egentligen inte är konstigt eftersom de flesta människor går på den enkla lögnen att deras liv blir bättre bara socialisterna styr. Det är inte sant, eftersom socialisterna bygger sin maktbas på att de ger människor bidrag hellre än att de blir självständiga.

2 Comments

  1. Von Der Leyen är kristdemokrat, CDU. På vilket sätt “bevisar” hon att hon är socialist menar du? Att hon vill att fattiga länder ska kunna vaccinera sig och motverka svält? I sådana fall är jag också socialist, och det är jag verkligen inte.

    • Väl medveten om att hon är CDU, men CDU är inte som KD i Sverige, de har klart svängt åt vänster. Jag vill också att fattiga länder ska kunna vaccinera sig, att svält ska utrotas och att utvecklingsländer ska få det bättre. Men det sker inte genom oändliga bidrag, det sker genom förändring och kravställning på respektive land. EU har blivit en socialistisk överstat, med kontroll av medborgarna som fundament.

Comments are closed.