Ruttna äpplen från Apple

apple

Apple har medgett att de medvetet har gjort äldre iPhones långsamma. Detta enligt tidningen Veckans Affärer. Anledningen ska vara att skydda det gamla batteriet. Den riktiga anledningen; de är ruttna. 

Jag ska börja med att villigt erkänna att jag gillar Apple-produkter. Väl integrerade, snygga, lättanvända. Men sånt här får mig att se rött. Om anledningen skulle vara att skydda batteriet borde de se till att batteriet går att byta ut istället. Om det är något som får folk att byta telefon så är det att telefonen börjar bli långsam.

Jag hoppas innerligt att de blir åtalade, och att hela företagsledningen ryker. Så här gör man inte och man mörkar det inte. Det är rent skitsnack att de gör telefonerna långsamma för att skydda batterierna. Det är något de hade kunnat tala om, men valt att inte göra.

Företag ska sköta sig och de ska inte bara följa lagar, de ska föregå med gott exempel och visa att de står för någon sorts moral i samhället. Att medvetet ljuga och bedra är inte bara fult och oärligt, det är rent ut sagt ett jävla sätt. Det räcker att regeringen ägnar sig åt det.

LÄS MER: Veckans Affärer om Apples långsamma telefoner

En telefon som kostar mellan sju och tiotusen borde hålla i minst två år, men helst fem. De pengar som folk spenderar på telefoner på ett par år överträffar investeringen i ett nytt kök, som trots allt ändå får anses hålla i femton till tjugo år.

Apple är ett företag som tillsammans med kollegorna i Silicon Valley står för en betydande del av världens kapitalistiska motor. Jag hoppas de kan städa upp bland de ruttna äpplena, eller att de helt enkelt tappar hela skörden för gott. Jag tänker då inte köpa en enda produkt från det här företaget förrän de lovar bot och bättring.

Fotnot: Äpplena på bilden har inget med artikeln att göra, de är oskyldiga.