Vad går skatten till?

När nu Skattebetalarna utlyser tävlingen där årets värsta slöseri med skattemedel ska utses är det hög tid att återigen belysa vad skatten går till. Bland sossar, miljöpartister, kommunister och så kallade liberaler är det väldigt vanligt att tala om vad fint det är att betala skatt.

Det håller jag med om, när skatten går till det den är tänkt till. Inte till sådant som Trafikverkets svindyra reklamfilm, miljoner till tomtar och troll, cirkuskonster, palestinska miljömyndigheten (som fick 900 000 av Naturvårdsverket), med mera och mycket mera slöseri på vansinnigheter.

Samtidigt kommer rapport efter rapport om det nya Fattigsverige, skatten är högre än någonsin inkomster såväl som el och bensin. Ovanpå allt betalar vi vägskatter, trängselskatter, och den rent vansinniga plastpåseskatten.

Skatten i Sverige är inte hög för att vi har ett fantastiskt välfärdssystem. Den är hög för att vi har politiker, mestadels sossar men även en hel del “liberaler” och centerpartister, som slösar bort våra pengar på skit men också på att cementera ett samhälle där alldeles för många går på bidrag.

Problemet är och har länge varit tvådelat. Det ena är att det inte längre finns ett tjänstemannaansvar, det andra är att sossarna aldrig vågar ställa krav. Människor kan omöjligt bara ha rättigheter, alla måste arbeta och bidra. Att inte kommunisterna fattar det är en sak, men det är självklart att alla måste dra sitt strå till stacken.

Till syvende och sist har vi tjänstemän i statliga myndigheter som tror att de kan hitta på vilka idiotiska idéer som helst med skattepengar och det är bara tjänstemannaansvaret som kan ändra på att de tillåts fortsätta. När någon ansvarig tjänsteman på Naturvårdsverket tycker att 900 000 av dina och mina skattepengar ska gå till den palestinska miljömyndigheten borde vederbörande bli skadeståndsskyldig. Men det är som sagt bara ett av alla slöserier som är uppe i omröstningen. Gå in och rösta, och ta lugnande. Det behövs.