Spara pengar på resan

Att resa är att leva sade en gång H.C. Andersen och det var kanske därför han skrev sina reseskildringar. Idag är det inga problem att resa runt jorden på ett dygn eller två, och det är få platser det inte går att ta sig till. 

Men naturligtvis kostar det pengar att resa och det allra bästa är att ha sparat ihop pengarna först. Att önska sig en resa och drömma om den är halva nöjet. Det är roligt att längta och ju bättre man planerar desto bättre kan resan gå.

Förr var det väldigt vanligt att åka på charterresor, där man i princip visste vad hela kalaset skulle kosta, plus eller minus några kronor beroende på mat och utflykter. Numera är det rätt vanligt att själv sy ihop sin resa och komma ner en del i pris. Det finns mycket att tänka på dock, som att du jämför valutakurser och inte glömmer att det finns en uttagsavgift många gånger ifall du tänker använda ditt kort för att hämta ut pengar på plats.

Ett annat bra tips för att spara pengar på resan är att boka i god tid, oavsett om det gäller hotell eller flyg. Du kan också spara en hel del pengar på att välja boenden som ligger lite utanför de mest populära platserna och glöm inte att välja ett boende där du kan laga din egen mat. Billig biluthyrning är också något att tänka på och även om det är roligt att köra stora bilar behöver du kanske inte välja en bil som är större än vad du behöver – den kommer förstås att kosta mer i bensin än en mindre bil.