Ännu en budget utan förankring i verkligheten

Så har vårändringsbudgeten lagts fram och än en gång kan vi konstatera att ett litet parti får styra mer än vad de över huvud taget borde få göra. 

Ursäkta om jag raljerar, men jag har lite för mycket frustration över Miljöpartiet för att vara artig. Det finns mycket att säga om vårändringsbudgeten och proportionerna i satsningarna, men jag tänker sikta in mig på det parti i riksdagen jag tycker tillför minst av alla.

Förutom att vårändringsbudgeten inte innehåller något konkret som skapar riktiga arbeten som skapar inkomst till Sverige så finns en post som säger att Sverige ska bli ett fossilfritt välfärdsland. Djupt andetag och reflektera…

LÄS MER: Budgeten på regeringens hemsida

500 miljoner ska gå till att göra Sverige till ett fossilfritt välfärdsland. Där hittar vi stöd till elutombordare, solcellsstöd, metangasreduceringsstöd och lite annat. Trygghet för äldre får i jämförelse 350 miljoner. Polismyndigheten 279 miljoner. Men Miljöpartiet ser till att det satsas en halv miljard på att fortsätta jaga fossilbränslen. VI ÄR REDAN BÄST I VÄRLDEN PÅ MILJÖ!

Hur vore det om Miljöpartiet lade några miljoner istället på att jobba på att få andra länder att minska sina utsläpp? Elutombordare? Anledningen till att subventionera elutombordare är att det väsnas för mycket i skärgården och utombordarna är smutsiga. Att de är smutsiga må så vara, det har jag ingen åsikt om, men att de väsnas? Vill Miljöpartiet ha total tystnad kan de hitta den utanför atmosfären. Det finns ingen förankring i verkligheten över huvud taget. 500 miljoner hade kunnat användas mycket bättre hos polisen och äldrevården.

Miljöpartiet har inte gjort annat under mandatperioden än att bevisa att de ställer till det för vanligt folk, prioriterar helt fel och har inte gjort livet bättre för någon. De är en enda stor risk för svenska arbetstillfällen och ju förr de åker ur riksdagen desto bättre. Miljöarbetet drivs mycket bättre av partier med förankringar i verkligheten, där miljöarbetet som Centern, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna driver är bra mycket mer verklighetsförankrat. Se bara på hur exempelvis Centern formulerar sig kring transporter, det gäller att underlätta och premiera bra alternativ istället för att som Miljöpartiet ständigt jobba med förbud. Se bara på idiotin kring dieselbilarna.

Utöver nämnda galenskaper i vårändringsbudgeten kan det dessutom nämnas att det finns inga incitament över huvud taget för att se över kostnader i den offentliga sektorn. Vilket vore bra mycket viktigare med tanke på allt slöseri som förekommer. Vårändringsbudgeten borde skära i kostnader hellre än att bara tillföra pengar.

2 Comments

  1. Bra skrivet, håller med till 100%. Avser länka det här inlägget till diverse bekanta och kollegor så de förhoppningsvis får sig en tankeställare.

    Mvh

Comments are closed.