Dags att stämma staten?

staten

Bilägare som köpte dieselbilar i tron att de var miljövänliga har nu fått inse att de blivit grundlurade. Regeringen har presenterat hur framtidens miljözoner kommer att se ut, där dieselbilar av äldre modell kommer att förbjudas åtkomst till de inre delarna av städerna. I den strängaste miljözonen kommer inga andra bilar än de med noll utsläpp att tillåtas. 

Jag har mycket att säga om den här sortens politik och styrning av ett land. Men värst av allt är det totala förakt som miljöminister Karolina Skog uppvisar för medborgarna. I princip säger hon åt dieselbilägarna att det bara är att gilla läget och ingen kompensation kommer att lämnas. Folk som har köpt en bil i tron att den var mer miljövänlig får nu fingret av staten och blir  hänvisade till att så småningom använda den någon annanstans än inne i städerna.

Miljöpartiet, ett parti som med stor sannolikhet kommer att hamna utanför riksdagen, har inte imponerat under sin tid som regeringsparti. De styr landet efter hur det är att leva i innerstäderna av landets storstäder och kommer inte med några lösningar, bara förbud eller galenskaper. De tvingar svenska medborgare att ta ansvar för hela världens miljöpolitik och hur mycket vi än löser miljöproblematiken i Sverige så har Miljöpartiet inte gjort ett dugg för att ställa krav på andra länder.

De förstår inte heller hur ekonomi fungerar, men det kanske man inte ska vänta sig när partiet består av idealister som gärna vill tvinga fram en drömvärld som inte fungerar. Lurendrejeriet som Miljöpartiet och även tidigare miljöministrar varit med om att driva fram måste staten antingen kompensera eller låta bli att lagstifta på det här sättet.

Björn Gillberg kunde inte ha sagt det bättre i sin artikel på DI.se. Det är kanske dags att gemensamt stämma staten. Vilka galenskaper som helst kan de inte få ägna sig åt.