Nya trenden med snabblån!

För bara några år sedan hade människor antagligen ryggat tillbaka rätt kraftigt om de hörde ordet sms-lån eller snabblån. Till en början var dessa lån endast något man ansökte om ifall den egna kreditvärdigheten var dålig, men man ändå var i behov av pengar snabbt. Räntan var otroligt hög och det tillkom både en och annan avgift. För många var det då svårt att betala tillbaka lånen och man kunde hamna i en ännu svårare ekonomisk situation än innan.

Sms-lån idag

Idag ser sms- och snabblånen helt annorlunda ut och sanningen är att låneformen faktiskt blivit lite av en trend. Det är inte längre enbart personer med dålig kreditvärdighet som använder sig av dem, utan alla människor ser idag möjligheterna med låneformen. Tack vare populariteten så utvecklades snabblånet till något som inte längre var lika fruktat och det finns många fördelar med att använda sig av denna typ av lån. Till att börja med behöver du inte ha någon säkerhet för att kunna ansöka, betalningsanmärkningar sedan tidigare är sällan ett problem och du får pengarna utbetalda direkt eller inom loppet av någon timme.

Så ansöker du

Det finns flera sätt att gå tillväga på för att ansöka om ett snabb- eller sms-lån, men det första man måste göra är att hitta en bank som kan erbjuda en riktigt bra deal. På Hitta SMS Lån (https://www.hittasmslan.com) kan du t.ex. själv välja vilket belopp som du vill ansöka om och får därefter svar från flera olika lånegivare. Fördelen med att ansöka online är mycket stor. Ansökningen är helt gratis och du kan direkt jämföra de olika förslagen mot varandra. Signeringen sker med hjälp av bank-ID och du har sedan direkt dina pengar på banken, utan att behöva lämna hemmet.

Låna ansvarsfullt

Som vi tidigare nämnde finns det många fördelar med ett sms-lån, men lån har även en baksida som kan bli mycket knepig om man inte är ansvarsfull med sitt lånande. Även om låneformen har förändrats mycket den senaste tiden så är det fortfarande inte ovanligt att räntorna är högre än vid t.ex. ett privatlån. Snabblån och smslån har även en snävare löptid, vilket betyder att du får mycket kortare tid på dig att betala tillbaka lånet. En bra grundregel är att aldrig låna för att täcka upp för återkommande utgifter eller ansöka om mer pengar än man behöver.

Hur mycket får man låna?

Hur mycket pengar du får låna beror på vilken lånegivare du använder dig av och hur din egen kreditvärdighet ser ut. Ju bättre ekonomi du har, desto mer kommer du att bli beviljad. Man bör dock ha i åtanke att dessa låneformer sällan erbjuder större belopp än cirka 10 000 – 20 000 kronor, vilket gör att smslån och snabblån lämpar sig bäst för den som ska använda pengarna till ett “mindre” inköp. Du kan dock öka dina chanser att få ett högre belopp beviljat genom att följa nedanstående tips.

  • Se till att du uppfyller alla krav som långivaren har
  • Säg upp krediter som du inte nyttjar
  • Undvik många kreditupplysningar minst 3 månader innan du ansöker
  • Bli av med eventuella skulder och betalningsanmärkningar

 

2 Comments

  1. Jag tycker att det är ok att ha reklam på bloggen. Jag gör det själv. Det är viktigt att kunna stå för reklamen som bloggare. Vill inte verka taskig men tycker det är konstigt att du gör reklam för sms-lån när du inte själv gillar att ha en “skuld” på ett kreditkort.

    Mvh Pappa Betalar?

    • Jag tycker absolut inte att du är taskig på något sätt, det är givetvis en relevant kommentar. Jag tycker dock att det är viktigt med frihet och ansvar, varför jag inte ser någon konflikt i den här frågan.

Comments are closed.