Och där kom Clas Ohlson tillbaka

Clas Ohlson har blivit hårt bombad av bland annat Nordea, men idag höjde ABG Sundal Collier rekommendationen för Clas Ohlson till köp, med en riktkurs på 95 kronor. Clas Ohlson är upp 7% i skrivande stund och det är i mina ögon minst sagt sunt och bra. Clas Ohlson är fortfarande ett välskött företag med goda tillväxtambitioner och även om e-handeln skulle kunna vara ett hot är det butikerna som de trogna kunderna vill gå in i.

Att besöka en CO-butik är oftast en trevlig upplevelse, med trevlig personal som gärna hjälper till. Varför Nordea hållit på att sänka sina rekommendationer kan bero på hur företaget själva kommunicerat kring marknadsläget och CO är ett bra exempel på vad som kan hända med både god och dålig kommunikation.

Jag äger Clas Ohlson, har gjort det länge och tänker fortsätta äga CO ett tag till. Vad årets utdelning blir är fortfarande okänt, men baserat på förra årets utdelning är direktavkastningen för närvarande strax under 8%, vilket är väldigt bra. Nu tror jag kursen fortsätter upp och innan det är dags för utdelning i september gissar jag att aktien kan vara tillbaka på mer normala nivåer och därmed når också direktavkastningen uppskattningsvis 5-6% istället för hissnande åtta.

Vad tror du? Kommer Clabbe tillbaka till sina gamla nivåer och är det en aktie att fortsätta tro på?