Cashback på bensinkort eller kreditkort?

Det finns en hel del pengar att tjäna på bensinkort med cashback. En procent här och där blir i slutändan en slant. Vad många sällan tänker på är att det är fullt möjligt att få ännu mer i cash back och rabatter, utöver enbart bensinkort.

Olika bensinkort

Det finns några olika bensinkort att välja mellan, du kan oftast välja mellan att använda dig utav bensinmackens egna kreditkort eller koppla ditt nuvarande kreditkort. Kolla gärna rabatter och cash back hos varje företag så att du kan fatta ett informerat beslut.

Rabatten du får på bensin brukar ligga på 1-2% och kan lätt komma upp i flera hundralappar varje år. En del bensinstationer ger dig även cash back eller bonus på alla dina köp, bonusen kan du regel använda på respektive bensinstation.

Vissa bensinkort kommer med fler fördelar som till exempel en reseförsäkring, försäkring som täcker en del kostnader om du råkar tanka med fel drivmedel. En del har även specialerbjudanden varje månad.

Koppla medlemskap till ett annat kreditkort

En del bensinstationer, exempelvis Circle K, erbjuder möjligheten att koppla ditt medlemskap till ett kreditkort om du inte är intresserad av att använda deras kreditkort. Har du inte ett kreditkort än, så kanske du tänker att du likagärna kan skaffa dig ett kreditkort på bensinstationen. Men det är sällan det mest lönsamma att göra.

Om du istället skaffar dig ett annat kreditkort och kopplar ditt medlemskap till kortet, kan du genast få mycket mer i cash back och bonus. Låt säga att medlemskapet på bensinstationen ger dig 1% på varje tankning, och kreditkortet i sin tur ger 1% i cash back på allt du handlar för – i slutet av året kommer du ha tjänat in en hel del pengar.

Samma princip på andra medlemskap

Det är inte bara på bensinmackar du kan fördubbla din cash back och få extra bonusar. De större matvarukedjorna har sina bonussystem där du oftast kan välja mellan antingen deras kreditkort eller ett medlemskap.

ICA är ett exempel där du lätt kan då dubbel cash back och bonus. Men då gäller det också att inte använda deras kreditkort. Genom att använda deras medlemskort för att få deras specifika rabatt och samtidigt att du betalar med ditt kreditkort som ger dig poäng på alla dina köp får du mer i cash back.

Att välja kreditkort

Idag finns det en hel del kreditkort att välja mellan och det kanske kan kännas jobbigt och tråkigt att läsa på om alla. Men om du tar dig tiden att jämföra olika kreditkort kan du spara en hel del pengar så det kommer kännas värt det i längden.

Det behöver heller inte ta särskilt lång tid att jämföra kreditkort, en enkel google-sökning kommer att ta dig till flertalet sidor som utför grundliga jämförelser. Allt blir så mycket enklare när du får alla för- och nackdelar uppradade framför dig.

Hitta ett kort som ger bra cash back, bonusar och rabatter på sånt som intresserar dig. Många kreditkort ger cash back på allt du köper, men vissa kan ge mer fördelar när du bokar resor medan andra kreditkort ger dig mer fördelar när du shoppar exempelvis.

Bensinkort eller kreditkort?

Hur du gör är upp till dig, men det är värt att fundera över och göra lite jämförelser innan du bestämmer dig. Det finns en hel del pengar att tjäna in och det skadar ju inte att ha lite extra pengar över till semestern, oförutsedda utgifter eller vad det nu kan vara.

Handla mat och tanka bilen är ju något de flesta gör flera gånger i veckan ibland. Du kan snabbt räkna ut att tjäna in några procent där, och några procent här kommer göra skillnad för din ekonomi. 

Det är helt klart att rekommendera att du hittar ett passande kreditkort och kopplar eventuella medlemskap till kreditkortet och använder medlemskort där det inte kan kopplas. Ett bensinkort har i regel bara fördelar när det kommer till att tanka bensin, medan ett kreditkort är mycket mer fördelaktigt inom fler områden.