Det finns tyvärr ingen trygghet – det är dags att du klarar dig själv

trygghet

Idag är det den 11:e september och en dag vi alla bör tänka på offren vid 11:e september-attackerna. En av de viktigaste sakerna att komma ihåg från den fruktansvärda dagen är att det inte finns någon trygghet. Vi skapar bara en illusion av trygghet som brister den dag någon galning bestämmer sig för att flyga in ett flygplan i skyskrapan där du har din arbetsplats. 

Eller för all del den dag någon annan galning kör en lastbil längs gatan du går på. Terror är bara en del av allt elände som kan drabbas oss alla. Sjukdomar, som leder till en hjärtattack eller en stroke, är också en del av dödens ständiga skugga över vår tillvaro.

Nu är det här dock inte ett inlägg som är till för att dra ner stämningen eller måla allt svart. Det finns mängder av fantastiska saker i vår värld, men det gäller att se hoten för att kunna uppskatta allt det fina och leva för det. Det är också därför du ska fokusera på rätt saker i ditt liv och leva livet nu.

Bland bloggkollegorna som skriver om ekonomisk frihet är det många som drar i svångremmen och lever på ett absolut minimum. I åratal. Vilket inte är fel, bara annorlunda mot hur jag tror det är bra att försöka leva. Trygghet existerar inte och du kan dö imorgon. Det är den nakna, svåra och bittra sanningen. Universum kommer inte rämna den närmaste tiden, men din tillvaro kan gå åt helvete på nolltid.

Därför bör du både leva idag och för imorgon. Spara, dra ner på kostnader, investera men glöm inte att njuta av livet. Det går att göra utan att konsumera en massa onödiga prylar, men dra inte ner på upplevelser.

Och glöm för allt i världen inte att investera i din hälsa. Det finns ingenting som inte säger att du kan drabbas av sjukdomar om du tränar och äter rätt, men du minskar åtminstone risken. Att minska risker är det enda du kan göra, både vad det gäller din hälsa och din ekonomi.

Tänk därför också på att utgångspunkten i vår värld är att samhället tar inte hand om dig. Du läste rätt, samhället tar INTE hand om någon. Vi har system som är tänkta att skapa en grundtrygghet, men de fungerar väldigt dåligt. Sämre nu än någonsin, både vad det gäller polis och sjukvård. Trygghet från samhället trots mängder av miljarder i skatter blir inte bättre än den nivå våra politiker sätter. Tyvärr är den extremt låg idag, även om det finns mycket hjälp att få från samhället.

Därför behöver du alltid utgå från att du ska klara dig själv. Skapa din ekonomiska trygghet, så långt det är möjligt – kom ihåg bankskatterna på Cypern för ett väldigt dåligt exempel på när staten plötsligt skulle stjäla invånarnas besparingar, men glöm inte allt annat. Du är inte fri förrän du är självständig. Köp guldmynt och silvermynt, göm dem säkert, för att ha ett säkerhetskapital den dagen socialisterna bestämmer sig för att dina pengar är alla andras. Det kan hända förr än du anar, eftersom delar av svenska folket tydligen bestämt sig för att Vänstern är ett rumsrent parti som åtta procent vill ha till makten.

Det är tyvärr alltför lätt att trygghetsknarka, men du kommer inte att ångra den dag du börjar frigöra dig själv från illusionen av trygghet. Det betyder inte att du ska cykla utan hjälm eller köra bil utan bälte, att släppa taget av trygghetsillusionen betyder inte att du ska göra dumdristiga saker. Det betyder däremot att du ska våga ta steget utanför din trygghetszon. Varför inte starta det där företaget du har funderat på att starta? Eller flytta till Spanien för att ta spanskakurser och spela Gipsy Kings-låtar på gitarr?

2 Comments

  1. Så klockrent inlägg. Kloka ord som inspirerar och ger en tankeställare. Tacksam för mer av sådana inlägg och
    Tack för en underbar och läsvärd blogg

    • Tack själv, det var ord som värmde. Jag lovar komma med fler sådana här inlägg, det kommer ett senare idag. 🙂 Och ledsen för sent svar, lång tjänsteresa…

Comments are closed.