Sockerskatt är aldrig rätt väg att gå

Aftonbladet, denna källa till oändliga sanningar och enorma kunskaper, kryddas av Jonna Simas upphöjda tankar. I en ledare skriver hon följande:

“I Kristerssons Sverige får feta barn skylla sig själva”

I texten utvecklar hon resonemanget och bygger på Livsmedelsverkets rapport om att höjda skatter på socker kan ha en positiv effekt på hälsan. I sann kommunistisk och socialistisk anda är det nämligen statens ansvar att se till att folk inte försämrar sin hälsa.

Givetvis skyller hon på Kristerssons regering. Regeringen vill inte ha en sockerskatt och tack gode gud för det. Sockerskatt är aldrig rätt väg att gå. Att försöka styra människors levnadsvanor med skatter har faktiskt inte lyckats. Någonsin, vilket dock både Livsmedelsverket och Sima hävdar. Det mest fantastiska är följande uttalande:

Vilket hade varit något av ett rekord, eftersom det finns 195 länder i världen. Sanningen är att det är ungefär 40 länder som har punktskatt på socker. Konsumtionen må sjunka, det gör den ofta när något beskattas – samtidigt som illegal handel ökar. En annan effekt är att lightdrycker säljs mer, vilka heller inte är särskilt hälsosamma.

Om kommunisterna fick som de ville skulle vi ha ännu högre skatter på allt från alkohol, socker, fett, plast och så vidare.

Vad de däremot aldrig tycks inse är att det finns två botemedel mot alla sorts hälsoproblem. Det ena är förstås motion, något man från socialdemokratiskt håll aldrig lyckats prioritera för unga människor. Det andra är kunskap, ett utmärkt sätt att förbättra människors hälsa.