En cowboy är aldrig självisk

cowboy

Ett ämne vi alla måste hjälpas åt att komma ihåg och aldrig glömma i vår strävan efter frihet är vikten av att vara osjälvisk. Har man det så bra som vi får vi inte heller glömma att hjälpa de som inte har. 

Livet och världen är inte rättvis. Kommer förmodligen aldrig bli. Det betyder inte att vi ska sitta och se på när människor svälter, lider och mår dåligt. Det betyder förstås inte heller att man likt vänstern ska ge urskiljningslöst. Du har rätt att behålla din plan och göra vad du vill av ditt liv, men det är samtidigt viktigt att vi alla hjälper där vi kan.

Att vara cowboy och vilja ha frihet betyder också att ha mycket ansvar. Det finns många sätt att hjälpa på, men jag tror det allra bästa sättet att hjälpa andra människor på är genom direktkontakt. Det finns några fantastiska hjälporganisationer, men det finns också de som vuxit till gigantiska, byråkratiska organisationer med extremt överbetalda generaldirektörer. Kan du istället ta kontakt med någon du vet behöver hjälp och hjälpa direkt så går alla de pengar du vill hjälpa till med direkt till rätt person.

Det behöver inte alltid vara på andra sidan jordklotet, det kan mycket väl vara någon i din närhet. Sök och leta upp någon du kan hjälpa. Försök också att inte bara hjälpa enbart genom att ge pengar. Ge kunskap också, försök förbättra långsiktigt.

I vårt hushåll har vi bestämt oss för en bestämd summa och den ökar lite för varje år. Men så har vi också lyckats med direktkontakt och kan skicka pengarna direkt. Den frihet som en cowboy står för innebär också, direkt eller indirekt, att kunna hjälpa andra där det behövs. Att hjälpa behöver inte betyda bistånd, det kan också betyda att man hjälper alla man kan när man kan på det sätt man kan just då.

För övrigt är jag övertygad om att om fler människor satte sig ner för att äta en middag tillsammans så skulle världen bli lite bättre, lite varmare. Därför försöker vi åtminstone en gång per år bjuda in någon till vårt matbord som aldrig varit hemma hos oss förr.