Tjäna pengar till en skolresa!

Har ni bestämt att ni vill åka på en klassresa tillsammans och behöver tjäna pengar? Jättekul! Då har nämligen vi många bra tips hur ni ska få ihop tillräckligt mycket pengar till er framtida resa. Varje person som tidigare åkt på en klassresa vet att det är mycket att planera i förväg och att det finns många frågor och problem som dyker upp på vägen. För att från första början ens komma iväg på en klassresa behöver ni samla ihop pengar till den. Vi tänkte ge er några olika tips hur ni kan gå tillväga för att få en bra klasskassa. 

Starta ett skolcafé

Det är mycket framgångsrikt att starta upp ett café på skolan. Sälj produkter som passar bra till mellanmål och ha öppet på lunchrasterna. Dela upp er två och två i klassen och gör ett schema vilka tider och dagar ni ska bemanna caféet. Resultatet kan faktiskt bli hur bra som helst!

Läxhjälp

Sätt upp lappar runt om i skolan och berätta att ni hjälper till med läxor. Här kanske inte alla i klassen vill eller känner sig bekväma med läxhjälp men då får de eleverna tjäna in pengar på annat sätt. Det är viktigt att dela upp arbetet lika mellan alla. 

Sälj produkter

Om ni ska satsa på en försäljning och sälja produkter är det noga att ni väljer ett företag som ni tror på och går hem hos de flesta människorna. Att sälja ett starkt varumärke är nog trots allt det allra bästa sättet att få in pengar till klassresa. DelikatessKungen har visat sig vara en riktig storsäljare genom åren.

Gör tjänster

Utför olika typer av tjänster och få en slant med pengar. Ni kan hjälpa till mer hemma, fråga grannen om de behöver hjälp med någon syssla som att klippa gräsmattan eller gå ut med hunden. Sätt upp lappar i grannskapet och förklara att du ska tjäna pengar till en klassresa och hjälper gärna med sysslor. Några i klassen kan dela ut reklam och få betalt, Svensk direktreklam erbjuder skolklasser den typen av tjänst.