Bästa sätten att skaffa passiva inkomster

arbetar

Jag har varit på det här temat några gånger, och varje gång kommer jag tillbaka till den största frågan av dem alla – vilket av alla sätt att skapa passiva inkomster är det bästa?

Jag har visserligen mina tankar och jag har satsat rätt hårt på utdelande aktier, plus några kompletterande passiva inkomster. Men nyligen snubblade jag över en artikel hos Financial Samurai, som har gjort en undersökning en aning mer vetenskapligt än vad jag har gjort.

I artikeln (som du kan läsa om du följer den här länken) går den gode samurajen igenom åtta olika sätt att skapa passiva inkomster. Dock tycker jag att ett antal sätt saknas, men detta till trots är det en bra genomgång.

Till att börja med har samurajen tittat på vilka risker man tar, men också vad det krävs i form av insatser. Den sista delen är förstås intressant med tanke på att väldigt få passiva inkomster är riktigt passiva, det krävs alltid något. Samurajen rankar varje del och räknar sedan ut total poäng för metoden. Skattefrågan är med precis som hur avkastningen är och även trovärdighet.

Inte helt överraskande kommer utdelningsaktier på förstaplats, men ta en titt själv och se vad du tänker om modellen. Jag gillar att det är så strukturerat och även om det är baserat på den amerikanska marknaden så tror jag det mesta stämmer oavsett vilken marknad man pratar om.

En intressant observation är att fysiska fastigheter kommer på tredje bästa plats, bland annat på grund av att de faktiskt kräver en hel del mer tid.

Koala, Djur, Sovande, Koala Björn, Däggdjur, Pungdjur

1 Trackback / Pingback

  1. Det är inte en miljon kronor du behöver - Money Cowboy

Comments are closed.