Spara pengar med rabatter

Att leva ett liv helt utan inköp kan vara ett mål, men det är tyvärr inte särskilt lätt att uppnå när man lever i det moderna samhället. Det är alltid något som måste köpas, som till exempel kläder, skor, matvaror eller möbler. Genom att ta del av olika rabatter kan du dock få dessa nödvändiga varor mycket billigare.

Det är många som letar efter rabattkuponger för att handla billigare och i till exempel USA eller Storbritannien har det blivit en slags livsstil. Även i Sverige går det att samla på sig olika rabatterbjudanden för att spara in pengar på allt från vanliga matvaror till lite mer lyxiga saker som till exempel smycken. Om du gör det till en vana att alltid leta efter erbjudanden innan du handlar kan du spara flera tusenlappar per år. Här kommer lite tips om hur du kan börja med din rabattjakt.

Använd internet
Internet är fantastiskt om man vill spara pengar, för idag finns det massvis med rabatter som är samlade på ett och samma ställe. Ett exempel är webbsidan Rabatterat som låter dig hitta rabattkoder hos över 650 butiker genom en enkel sökning. Det finns verkligen rabatter på allt och butikerna som är anslutna är vanliga webbutiker som du förmodligen känner igen från tidigare. Ett extra tips är att prenumerera på nyhetsbrevet som skickar erbjudanden direkt till din inkorg.

Håll koll i matbutiken
När det kommer in en ny vara i matbutiken brukar det alltid erbjudas en smakrabatt som hänger på hyllan bredvid varan. Håll utkik efter sådana erbjudanden så kan du få en hel del rabatt, samtidigt som du kan prova på något nytt och spännande. Matbutiker sätter även ner priser på varor som har gått ut i datum, eller som kommer gå ut ur datum snart. Varorna kan vara helt okej ändå och därför kan du göra ett riktigt kap om du har tur. Om du lyckas ta reda på ungefär när din lokala matbutik sätter ner priserna kan du försöka vara först på plats. Då kan du få första tjing på varor som är nedsatta upp till 70 procent.

Ta del av första kund-erbjudanden
En del butiker, och framförallt nätbutiker, ger bra rabatter till kunder som använder dem för första gången. Det kan vara smart att välja att handla från en sådan butik om du vill spara pengar. Vissa butiker ger även rabatter om du väljer att prenumerera på deras nyhetsbrev eller om du delar deras profil på sociala medier.

Skaffa medlemskort hos vanliga butiker
Att ha ett medlemskort hos den matbutik du handlar mest hos är smart, för då får du både personliga rabatter och återbäring på ditt köp. Även vanliga klädbutiker brukar ha medlemskort som faktiskt kan ge rejäla rabatter. Det kan vara lite krångligt att hålla koll på flera medlemskort, men ett tips är att ha en separat plånbok för korten.

2 Comments

    • Spännande, de har jag missat. Måste kollas upp, jag ska läsa din sammanställning.

Comments are closed.