Reinvest24 levererar

alternativ till börsen

Reinvest24, baserade i Tallinn, har börjat leverera. Jag har tidigare skrivit om mitt experiment med att investera i fastigheter via Reinvest24’s plattform. Ett tag var jag lite fundersam över om det skulle ge någonting, men nu har utdelningarna börjat trilla in. En gång per månad får jag en liten del av hyresintäkterna från en av fastigheterna.

Vilket är glädjande, inte minst med tanke på att det verkar finnas en ökad osäkerhet kring aktier (även om jag tänker se en börsnedgång som ett utmärkt sätt att öka i de kvalitetsaktier jag redan äger).

Jag har också tidigare skrivit om vikten av att ha fler inkomstströmmar, och fastigheter är givetvis ett bra alternativ – men att äga en fastighet på egen hand kräver en del och är långt ifrån en passiv inkomst.

Naturligtvis finns det risker, och därför är avkastningen också något högre. Vilket balanserar risken rätt väl vad det gäller Reinvest24 (affiliate-länk). Jag har dock inte gått in med något jättestort belopp, men nu när jag ser att Reinvest24 faktiskt levererar kommer jag att öka (om än långsamt).

Du ska givetvis som alltid ta dina egna beslut och det är alltid en risk att investera i allt som inte har garantier från stat eller någon annan aktör. Reinvest24 verkar pröva investeringarna de gör rätt väl och det går att läsa mycket om fastigheterna på deras hemsida.

Förhoppningsvis expanderar de vidare och bygger ett allt mer stabil plattform. Estland är ett tillväxtland och om man tror på regionen finns det många goda anledningar att testa den här plattformen.

Tror du inte på vare sig börsen eller fastigheter kan du alltid, som jag, falla tillbaka på att amortera – och gör det stenhårt.