Så tjänar människor pengar genom att spela online

Nätet har öppnat upp för många nya möjligheter, inte minst när det kommer till jobb. Många arbetar idag på distans och bland annat fått hela anställningar via nätet. Du har även mer kreativa jobb, bland annat på YouTube eller människor som bloggar om sina favoritämnen.

Något som däremot också blivit stort är att tjäna pengar genom gaming, alltså dator- och Tv-spel. Det här har skapat nya möjligheter för den som gillar att spela och det finns en hel drös olika sätt att tjäna pengar på det här. Nedan kan du läsa om ett par olika sätt som spelare över hela världen tjänar en inkomst på.

E-sporten har blivit enorm

Det första sättet som en del spelare använder är e-sporten. Det här har blivit enormt under de senaste åren och innebär att man tävlar i en mängd olika spel för prispengar. I vissa stora turneringar når summorna flera miljoner och kan alltså innebära enorma vinster för den som är väldigt bra.

Det finns dock gott om mindre turneringar där man kan vinna pengar, även om det kanske inte handlar om miljonbelopp. Det här är hur många börjar med e-sport och kan vara nog för att finansiera exempelvis en framtida karriär som professionell spelare. Det förväntas också bli större kommande åren med fler turneringar inom nya spel och dylikt.

Är man intresserad av att spela professionellt så är det här alltså den bästa tiden för att börja med det, det finns fortfarande gott om utrymme för nya tillskott och det är inte svårt att hitta lagkamrater, eftersom så pass många drömmer om att bli professionella spelare.

Finns även saker för mer vardagliga spelare

För den som inte gillar att spela professionellt finns det ändå en del möjligheter. Det finns en hel del spela idag som erbjuder dig chansen att skaffa så kallade skins, alltså grafik som förändrar utseendet på karaktärer, vapen och andra objekt. Dessa kan sedan säljas till andra spelare. Riktigt sällsynta skins kan sälja för tusentals kronor och det finns de som tjänar en rejäl hacka på det här. CSGO är ett vanligt exempel för det här, men det finns en del andra spel som erbjuder samma sak.

Du kan också sälja saker till spelare, något som är vanligt med exempelvis DOTA 2. Det finns olika sajter som kan underlätta det här men ett bra exempel för svenska spelare är Skinwallet som erbjuder gott om möjligheter att sälja spelrelaterade saker som DOTA 2 saker.

Streaming har blivit en arbetsmöjlighet

Något som varit populärt under många år nu är att streama sig själv live när man spelare. Tittarna kan sedan donera och det finns pengar att tjäna genom annonsering och sponsorer.

Folk tittar för antingen underhållningen eller för att spelaren är väldigt bra på spelet. Det här har blivit enormt och det finns de som drar in miljonbelopp på att sända sig själva när de spelar. Du har flera olika plattformar för detta, exempelvis Twitch, YouTube och Mixer. Du kan även spela in dig själv och ladda upp det till sajter som YouTube för att sedan tjäna pengar på annonsintäkterna från tittarna.

Slutsats om att tjäna pengar genom att spela

Det finns som sagt gott om sätt att tjäna pengar på att spela online. Det här är de lite vanligare och större metoderna som vi har gått igenom, men det är inte de enda sätten. Du har även andra sätt som att driva sajter kopplade till det, så kallad speljournalistik eller e-sportsjournalistik.

Om du gillar att spela och vill kunna tjäna pengar på det finns det alltså gott om chanser att göra det. Mycket av det kräver dock hårt arbete och du kan inte förvänta dig att tjäna pengar över en natt eller två. Om du däremot gillar att spela och väljer något som passar dig, kan det gå väldigt väl och vara ett roligt sätt att tjäna pengar på.