Skaffa en kryptoplånbok

kryptoplånbok

Jag har tidigare skrivit en del om bitcoin och kryptovalutor, och kände att jag var tvungen att försöka utforska kryptoplånböckerna ytterligare. Det visade sig vara allt annat än lätt. 

Kryptovalutor är en djungel. Det finns många olika sorter och det är inte helt enkelt att förstå hur de fungerar. Men det blir extra intressant att fundera över när en av Deutsche Banks toppchefer spår att vanliga bankkonton kan försvinna inom några år. Bitcoin har tagit stryk av att ett antal länder överväger regleringar och kanske rentav förbjud, och jag har också pendlat i frågan. Naturligtvis är världens länder livrädda för att tappa kontrollen över sin valuta och ekonomi. Men sannolikheten att kryptovalutor är här för att stanna, är rätt stor. Även om det blir i form av statens alternativ – som e-kronan.

Vad som är intressant är att de kryptoplånböcker som har dykt upp ofta är standalone-plånböcker. Ingen server som finns för att rädda dig om du råkar ut för ett datorhaveri, vilket också betyder att dina pengar – ungefär som om du skulle tappa bort din fysiska plånbok – bara är cyberdamm om du förstör din dator. Det första att titta på är med andra ord hur du kan skapa en backup, som inte riskerar att hackas.

En annan sak som bör undersökas är huruvida kryptoplånboken stödjer mer än en valuta. I annat fall blir det som om du bara kan ha svenska pengar eller bara amerikanska dollar i din fysiska plånbok. Att kunna ha flera kryptovalutor gör också att du sprider dina risker.

Blockgeeks har skrivit en bra artikel om vad du bör tänka på vad det gäller kryptoplånböcker. Helt klart är det väldigt intressant med kryptovalutor eftersom det inte finns någon mellanhand i form av en bank som vill ha betalt för ditt konto. Det talar för. Emot talar en hel del, men framtiden får förstås utvisa om kryptovalutorna är här för att stanna eller inte. Deutsche Banks toppchef kanske får rätt. Eller vad tror du?

1 Comment

  1. Thanks for sharing. I just read the regularly one particular subject. So well explained incredible article, anyone can follow it, thanks and keep up the great work. All the contents you mentioned in post are too good and can be very useful, Keep blogging!

Comments are closed.