Vem röstar S?

Det finns mycket jag inte förstår. Jag förstår inte hur gravitation fungerar, jag förstår inte hur universum kan vara oändligt, men det största mysteriet av allt kan jag inte knäcka. Vem röstar på Socialdemokraterna?

Förtroende är ingenting man får, det är något man måste förtjäna. Förtroende är också någonting man måste kämpa för att få behålla. Så vem har förtroende för den sittande regeringen nu? Vad är det för människor som med gott samvete röstar på Socialdemokraterna?

Det är grundläggande i varenda ledarskapskurs som existerar att föregå med gott exempel. Så när Statsministern, Finansministern och Justitieministern ränner runt i affärer och i fjällen så föregår de inte med gott exempel. Istället visar de rent förakt för folket som de är satta att representera. Det finns inga ursäkter, ändå försöker de ursäkta sig med så löjliga ursäkter att det går att bli annat än förbannad.

Om de åtminstone kunde sagt “ja, jag har gjort fel, jag ber om ursäkt” så hade det kunnat ge lite respekt och kanske lite förtroende. Istället ska deras eget beteende förringas.

Att mannen som är satt att leda Myndigheten för samhällsskydd och beredskap flyger till Kanarieöarna mitt i allt är ännu mer skandal, då MSB trots allt står för krisberedskapen. Eliasson är ett ypperligt exempel på en ärkesosse som med förakt skiter i vanliga människor.

Så åter till frågan. Vem röstar på Socialdemokraterna? Vem i sina sinnes fulla bruk tycker att de har gjort ett bra jobb med att skydda medborgarna, skapa förutsättningar för vård och skola, underlätta för företagen att skapa jobb, och så vidare? Och nu ett så tydligt tecken på förakt.

Gäller inte de rekommendationer de själva stått och basunerat ut dem själva?

Hur de kan sova gott på nätterna förstår jag inte heller, men jag skulle väldigt gärna vilja veta vem som röstar på dem. Ni som gör det, kommentera gärna och förklara. Jag har hört förklaringar förut, som att alternativet inte är bättre. Men det är ingen förklaring som jag kan köpa. Hur kan det bli sämre?

2 Comments

  1. Ja du, det frågar jag mig också ofta. Svaret är nog till stor del att många röstar helt och hållet ideologiskt och känslobaserat. Tyvärr. Min egen syster är tex vänster och hon är inte dum i vanliga fall. Men när det kommer till politik så jobbar hon i offentlig sektor och det är som att hon liksom inte kan ta in att borgare skulle kunna verka för ett bra samhälle. Det verkar inte ens fungera när man ber dem titta enbart på vad politikerna har för resultat istället för prat.

    • Ja, och jag tror att jobbar man i offentlig sektor så blir det en form av masshypnos. Alla andra röstar ju på samma parti, så då “måste” jag också göra det… Men S har så många gånger bevisat att de inte prioriterar sin egen befolkning, så hur folk kan stampa kvar i samma fålla är förvånande. Kanske beror det på att vi som inser är för tysta och inte lika militanta som vänstern i vår retorik.

Comments are closed.