Så du tror att du är fri?

fri

Frihet är ett kärt ämne på den här bloggen och på många andra. Oavsett om du har pengar nog att kalla dig ekonomiskt oberoende eller inte så är det dags att ställa dig själv frågan: Hur fri är du? 

Eftersom jag tror väldigt starkt på individens frihet, rätt att välja och rätt att leva sitt liv som en fri man eller kvinna så som individen själv väljer, så länge ingen annan skadas, så anser jag också att dagens samhälle är på väg åt fel håll. Skattepolitiken är den största kvarnstenen som belastar oss alla och med tanke på förmögenhetsskatt och fastighetsskatt kommer ingen av oss att bli fria förrän sådana galenskaper är förbjudna enligt grundlagen. Oavsett hur mycket pengar du har tjänat ihop är det pengar som redan har beskattats. Varför ska staten ha en andra rätt till de pengar som någon människa tjänat ihop?

Det finns inget rimligt, logiskt svar på den frågan och det är bara kommunister som kan motivera för sig själva att det vore rätt. Allt annat är stöld, men kommunisterna har varit rätt bra på att stjäla människors egendomar genom historien. Att dagens Vänsterparti är för förmögenhetsskatt och arvsskatt är väl föga förvånande, en fråga de har drivit sedan den avskaffades. Anledningen de anger är att kapital ska beskattas är att det är ojämlikt. Vilket säger allt om deras politik. Alla ska ha det lika bra, eller lika jäkligt, bara det är jämlikt.

Varför då?

Om någon kämpar, jobbar 80-timmarsveckor och försakar vänner och familj, samtidigt som denne betalar 70% i skatt (vilket det totala skattetrycket är), varför i all världen ska de pengar som blir kvar beskattas?

Det vore bättre att den gode Sjöstedt ägnade sig åt att göra det möjligt för alla att studera, jobba hårt, starta företag och tjäna pengar. Då blir det ännu mer jämlikt. Annars blir det bara ett utjämnande som inte är särskilt jämlikt för de som vill kämpa sig till en bättre tillvaro.

Så om du tror att du är fri är det dags att tänka om. Staten kommer gärna och tar din frihet genom en extra skatt, eller varför inte genom att tala om att du inte får ta ut några pengar…